Αυστηρό μήνυμα της Γαλλίας στη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί

0

 
Την ώρα που το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει στη χερσαία επέμβαση στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, η Γαλλία έστειλε αυστηρό μήνυμα στη Χεζμπολάχ να μην πάρει μέρος στις συγκρούσεις.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παρασυρθεί ο Λίβανος ξανά σε πόλεμο»

Πιο συγκεκριμένα, το Μέγαρο των Ηλυσίων προειδοποίησε τη λιβανέζικη οργάνωση το βράδυ της Πέμπτης να μην αναμειχθεί στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.


«Το πρώτο θύμα θα είναι ο Λίβανος»

«(σ.σ. Η Χεζμπολάχ και ο Λίβανος) πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στην περιοχή», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Σε ένα δεύτερο μέτωπο, έγραφε, «το πρώτο θύμα θα είναι ο Λίβανος».


«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παρασυρθεί ο Λίβανος ξανά σε πόλεμο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Λίβανος είναι αποδυναμωμένος λόγω της έλλειψης λειτουργικών αρχών», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.


Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, δήλωσε στις 13 Οκτωβρίου πως η οργάνωση δεν θα επηρεαστεί από τις εκκλήσεις να μείνει στο περιθώριο της συνεχιζόμενης σύρραξης ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς, λέγοντας πως το κίνημα είναι «πλήρως έτοιμο» να συνεισφέρει στις μάχες.


«Οι παρασκηνιακές εκκλήσεις προς εμάς από μεγάλες δυνάμεις, αραβικές χώρες, απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών, που μας λένε άμεσα και έμμεσα να μην παρέμβουμε, δεν θα έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε σε υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)