Συνελήφθη ο γαμπρός του Σαλί Μπερίσα,έρχεται η σειρά του

0

 
Το ειδικό πρωτοδικείο κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς εξέδωσε απόψε απόφαση, με την οποία διατάσσεται η κράτηση Τζαμαμπέρ Μαλτέζι, γαμπρός του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Φατμίρ Μπακτάσι, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας, διατάχθηκε να εμφανίζεται τακτικά στο δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για τη 13:18, αλλά μετά από αίτημα των δικηγόρων τους για να εξοικειωθούν με το κατηγορητήριο, ξεκίνησε μετά τις XNUMX:XNUMX και ήταν κλειστή για το κοινό.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο Μαλτέζη είπε μεταξύ άλλων ότι την άδεια ιδιωτικοποίησης υπέγραψε ο Έντι Ράμα με την ιδιότητά του ως δήμαρχος Τιράνων και ο δεύτερος κατηγόρησε ότι «όλα είναι πολιτικά σκηνοθετημένα και η αλήθεια θα βγει».

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο δικηγόρος Μαλτέζη δήλωσε ότι «το επίπεδο απόδειξης είναι πολύ χαμηλό, παραβιάζεται η αρχή της ασφάλειας δικαίου».

Ο πρώην πρωθυπουργός Μπερίσα, ο Μαλτέζη και ο Μπεκτάση είναι ύποπτοι από την Ειδική Εισαγγελία ΣΠΑΚ για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αθλητικού συγκροτήματος «Παρτιζάν» στα Τίρανα.

Ο Μπερίσα αντιμετωπίζει κατηγορία για παθητική διαφθορά αξιωματούχου σε συνεργασία, γιατί ως τότε πρωθυπουργός βοήθησε στην ιδιωτικοποίηση υπέρ του γαμπρού του, για την οποία μπορεί να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης από τέσσερα έως 12 χρόνια, ενώ ο Μαλτέζη και Μπεκτασής κατηγορούνται για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης από πέντε έως 15 χρόνια.

Ο Μπερίσα θα πρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο αύριο στις 14 το μεσημέρι. Προηγουμένως, είχε διαταχθεί να εμφανίζεται τακτικά στο δικαστήριο και να κατασχέσει το διαβατήριό του, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος, κάνοντας λόγο για βουλευτική ασυλία.

Στο χώρο του πρώην αθλητικού συγκροτήματος κατασκευάστηκαν 17 πολυώροφα κτίρια Μαλτέζη και Μπεκτασή, από τα οποία η Μαλτέζη κέρδισε 5,4 εκατ. ευρώ.

Τα διαμερίσματά του, η βίλα δίπλα στη θάλασσα, τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς και μετοχές σε τρεις εταιρείες κατασχέθηκαν προσωρινά.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)