Ισραήλ: Ήχησαν τα τύμπανα του πολέμου στη Μέση Ανατολή

0


 Θα μετατραπεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή σε μια περιφερειακή κρίση μεγατόνων ή θα περιοριστεί στην χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ, που είτε θα ισοπεδώσει τη Γάζα στη λογική των ασύμμετρων αντιμέτρων, είτε θα ανακαταλάβει τον έλεγχο τμήματος της Λωρίδας σε ένα χτύπημα μέσα στα όρια της αναλογικότητας;

Με δεδομένο ότι νωρίτερα σήμερα στις 20.00 έληξε το τελεσίγραφο του Ισραήλ στους αμάχους για να εγκαταλείψουν τη Γάζα και ξεκίνησαν οι επιδρομές κατά μήκος των συνόρων για την ανεύρεση ομήρων. το περιοδικό Foreign Policy εξετάζει τους τρεις λόγους, που θα κρίνουν την έκβαση αυτού του νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Τα πρώτο και βασικό ερώτημα αφορά την χερσαία επίθεση και τον σχεδιασμό της εξέλιξης της. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το ισραηλινό αυτό πλήγμα θα έχει τεράστιες και στρατιωτικές επιπτώσεις, γι’ αυτό και ο Μπλίνκεν μετέβη άρον άρον στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπου και δήλωσε ότι πιέζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να ελαχιστοποιήσει τις ανθρώπινες απώλειες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι έχει δοθεί περιθώριο ενός μήνα για την ολοκλήρωση των εχθροπρακιών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)