Οι κροτίδες του Μητσοτάκη...

0

 
Πέτρος Κατσάκος

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν απίστευτα πράγματα την Κυριακή το βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο πρωθυπουργός, με το αίμα του Μιχάλη Κατσούρη ακόμα ζεστό, τάισε την κοινωνία και τους... φιλάθλους με μπαρούφες. 

Γιατί δεν μπορεί να στήνεις ολόκληρο ταρατατζούμ με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ ανακοινώνοντας ότι στο εξής τον έλεγχο των φιλάθλων στις εισόδους των γηπέδων τον αναλαμβάνει η αστυνομία ώστε να μην περνούν «πυρομαχικά», όπως βεγγαλικά, κροτίδες και φωτοβολίδες, και την Κυριακή το βράδυ να γινόμαστε μάρτυρες μιας εκρηκτικής κατάστασης, για την οποία την απόλυτη ευθύνη έχει κατά κύριο λόγο η αστυνομία. 

Κι όταν λέμε ευθύνη, δεν εννοούμε τον ανεγκέφαλο που πέταξε την κροτίδα, αλλά τους ανίκανους που μάλλον έκαναν έλεγχο… με τα μάτια και πέρασε η κροτίδα στο γήπεδο.


Θα μου πεις τώρα «και γι’ αυτό ο Μητσοτάκης σου φταίει;». Όχι, δεν μου φταίει ο Μητσοτάκης για τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά μου φταίει ο τρόπος που πήγε να μπαλώσει τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, με επικοινωνιακές μπαρούφες, με τις οποίες θα γελούσαμε αν οι καταστάσεις δεν ήταν μόνο για κλάματα. 


Γιατί από τα πολύ μικρά ως τα πολύ μεγάλα η διαχείριση των κρίσεων από πλευράς Μαξίμου είναι καθαρά επιφανειακή και άκρως επικοινωνιακή, διανθισμένη με μεγαλοστομίες, κούφιες υποσχέσεις και άνευ περιεχομένου λεονταρισμούς, όπως οι πρόσφατοι βρυχηθμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά των πολυεθνικών. 


Βρυχηθμοί που επίσης θα ήταν για γέλια αν δεν αφορούσαν το πορτοφόλι εκατομμυρίων πολιτών, που στενάζει στα ταμεία των σούπερ μάρκετ. Από την ακρίβεια ως την ποδοσφαιρική βία, η πολιτική τους είναι ίδια και απαράλλακτη. 


Μεγάλα λόγια κι ακόμα πιο μεγάλα ψέματα, με υποσχέσεις που σκάνε σαν κροτίδες και σβήνουν σαν φωτοβολίδες...


ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)