Η Ιταλία επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβενία

0


 Στην απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να θέσει και πάλι σε ισχύ, προσωρινά, τους ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Antonio Tajani.

«Επαναφέραμε τους ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία για να αποφύγουμε να φτάσουν τρομοκράτες, μέσω της βαλκανικής οδού, οι οποίοι θα μπορούσαν να οργανώσουν επιθέσεις στην χώρα μας, ή στην Ευρώπη. Η απόφαση αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα», δήλωσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις προετοιμασίας τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής. Αντιθέτως, το αυξάνουμε, με στόχο την πρόληψη. Προστατεύουμε τους ευαίσθητους στόχους, ιδίως εκείνους που συνδέονται με πολίτες εβραϊκής θρησκείας, για να αποτρέψουμε βίαιες πράξεις», πρόσθεσε ο Tajani.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων των καραμπινιέρων υπογράμμισε σήμερα σε ημερίδα για την ασφάλεια, ότι «δεν είναι σκόπιμο να δημιουργείται υπερβολική ανησυχία, αλλά πρόκειται για προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα με μεγάλη προσοχή». «Οι ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις είναι αποτελεσματικές και είναι σε θέση να αντιληφθούν αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ώστε να αυξηθεί το επίπεδο επιφυλακής», ολοκλήρωσε ο ίδιος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)