«Πόλεμος» με την ηγεσία του...

0


 Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν τρέφουν αυταπάτες ως προς το τι θα κάνει η Χαριλάου Τρικούπη: θα προχωρήσει σε πόλεμο... μέχρις εσχάτων εναντίον τους με σκοπό το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να είναι δεύτερο στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Γι’ αυτό και στην Κουμουνδούρου ο σχεδιασμός τους δεν αφορά την προσέγγιση με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους συν αυτώ, αλλά με τη βάση, με τους προοδευτικούς πολίτες- οργανωμένους και μη- οι οποίοι την Κυριακή, όπως υποστηρίζουν κομματικές πηγές, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως από τις πρώτες κινήσεις του Χάρη Δούκα θα δημιουργηθεί ένα κεκτημένο που μπορεί να περάσει από την τοπική αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σκηνή.

«Οι μετοχές του νέου δημάρχου Αθηναίων έχουν εκτοξευτεί, προκαλώντας την ανησυχία στον Νίκο Ανδρουλάκη πως ξεπετάχτηκε ένας νέος δελφίνος. Ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, δεν είχε ενεργοποιηθεί μέχρι τον πρώτο γύρο για να στηρίξει την υποψηφιότητά του. Αν ο κ. Δούκας, εξάλλου, δώσει μία αντιδημαρχία στον Κώστα Ζαχαριάδη μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορέσει να περάσει απαρατήρητη», λένε συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη στο CNN Greece.

Ως προς την πολυήμερη απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως θα λειτουργήσει καταπραϋντικά για το κόμμα.

Στο μεταξύ, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας- πιθανόν την Τετάρτη- θα σχεδιαστεί ένα χρονοδιάγραμμα σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής- το πιθανότερο στις αρχές Νοεμβρίου- και, κυρίως, του συνεδρίου.

Διακινούνται σενάρια για συνέδριο το Φεβρουάριο και ο κ. Κασσελάκης να υπηρετήσει αμέσως μετά τη στρατιωτική του θητεία- σκοπός, άλλωστε, της 15ήμερης παραμονής του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού είναι και να πάρει νέα αναβολή στράτευσης-, ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο βέβαιο δεν θα πρέπει να θεωρείται και όχι γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως δεν ελέγχει και τώρα το κόμμα, τουλάχιστον όπως διατείνονται συνεργάτες του.

Όπως και αν έχει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απευθυνθεί στη βάση μέσω της μεγαλύτερης ενεργοποίησης του ψηφιακού εργαλείου του isyriza, καθώς και της προσωπικής του επαφής με τους πολίτες που θα ενταθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κ. Κασσελάκης, άλλωστε, βρίσκεται σε αναζήτηση ανθρώπων της κοινωνίας και της αγοράς που θα αποτελέσουν τη βιτρίνα του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας πως ο κ. Ανδρουλάκης το έχει κατορθώσει σε σημαντικό βαθμό για το δικό του κόμμα.

Την ίδια ώρα, η εσωκομματική αντιπολίτευση τηρεί στάση αναμονής αφού κανείς δεν θέλει να χρεωθεί μια διάσπαση του κόμματος.

Όποιος, πάντως, θεωρεί πως 6+ 6 και Ομπρέλα έχουν συμπτύξει συμμαχία μάλλον δεν έχουν επαφή με την εσωκομματική πραγματικότητα.

Όπως και εκείνοι που πιστεύουν ότι κι εντός της Ομπρέλας υπάρχει ομοφωνία για τις επόμενες τακτικές κινήσεις της...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)