Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να φύγουν από την Τουρκία το «συντομότερο δυνατόν»

0

 
Το Ισραήλ ζήτησε από τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία το συντομότερο δυνατόν για τη δική τους ασφάλεια, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, κάνοντας λόγο για αυξανόμενες «τρομοκρατικές απειλές» για τους συμπατριώτες του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίπεδο συναγερμού για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες στην Τουρκία «ανήλθε στο επίπεδο 4, το πιο αυξημένο».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, Τούρκοι έκαναν πορεία με παλαιστινιακές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ σε τουλάχιστον 10  πόλεις

«Υπό το φως της συνεχούς αύξησης των τρομοκρατικών απειλών κατά των Ισραηλινών στο εξωτερικό … όλοι οι Ισραηλινοί που διαμένουν στην Τουρκία πρέπει να αναχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν», προειδοποίησε επίσης το ισραηλινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σε επίσημη ανακοίνωση.


Οργισμένες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων

Στην Τουρκία αυξάνεται η οργή κατά του Ισραήλ και προγραμματίζονται νέες διαδηλώσεις.


Κατά τη διάρκεια της νύχτας Τούρκοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε οργισμένες διαδηλώσεις ύστερα από έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστινίους σε νοσοκομείο της Γάζας ενώ για σήμερα προγραμματίζονται και νέες πορείες.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)