Βρετανία: Λουκέτο σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Wilko, απολύονται 9.100 εργαζόμενοι

0


 Το κλείσιμο όλων των καταστημάτων της βρετανικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου οικιακών ειδών Wilko στις αρχές Οκτωβρίου 2023, γνωστοποίησε η διαχειρίστρια εταιρεία PwC.

«Παρά τις εντατικές προσπάθειες, έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να διασωθεί κανένα τμήμα των επιχειρήσεων της Wilko. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πιθανούς αγοραστές των διαφόρων τμημάτων της επιχείρησης και αισιοδοξούμε ότι θα ολοκληρώσουμε τις αγοραπωλησίες εντός των επομένων ημερών», πρόσθεσε.

Αυτό σημαίνειο πως άλλοι 9.100 εργαζόμενοι χάνουν την εργασία τους.

Η βρετανική αλυσίδα τέθηκε σε επιτροπεία τον Αύγουστο, μια μορφή προστασίας από τους πιστωτές της. Η εταιρεία λιανικής, η οποία πουλάει τα πάντα, από σιδηρικά μέχρι προϊόντα καθαρισμού και παιχνίδια, διαθέτει περίπου 400 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ετήσιο τζίρο 1,2 δισεκ. στερλινών.

Η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε το 1930 από ένα και μόνο κατάστημα στο Λέστερ της κεντρικής Αγγλίας, είναι το πρώτο μείζον θύμα του λιανεμπορίου εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία, η οποία από το Δεκέμβριο του 2021 έχει πληγεί από 14 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)