Κακοκαιρία Daniel: 112 σε Εύβοια, Πιερία, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Σποράδες – Πού υπάρχουν προβλήματα

0

 
Ειδοποίηση στα κινητά τους έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι σε Εύβοια, Λάρισα και Πιερία καθώς η κακοκαιρία «Daniel» αναμένεται να πλήξει τις συγκεκριμένες περιοχές με περισσότερη σφοδρότητα.

Σύμφωνα με το μήνυμα, συστήνεται στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών καθώς η κακοκαιρία απειλεί με μεγάλες βροχοπτώσεις και υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας.

Δείτε το μήνυμα:

«Προσοχή, είναι ένα ακραίο φαινόμενο»

Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών και των φορέων λόγω της κακοκαιρίας ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής ΠροστασίαςΒασίλης Κικίλιας, έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη με επιχειρησιακούς και υπηρεσιακούς φορείς με θέμα τα επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για ένα «ακραίο φυσικό φαινόμενο, σύμφωνα με τους μετεωορολόγους» και τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

«Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουν Δήμοι και Περιφέρειες στο πεδίο του καθαρισμού των οικοπέδων, των ρεμάτων, των φρεατίων», τόνισε ενώ πιο δύσκολα αναμένονται τα πράγματα από τις 10 το βράδυ και μετά.

Οι δηλώσεις του κ. Κικίλια:

«Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία Daniel θα ξεκινήσει σήμερα το βράδυ και θα διαρκέσει τουλάχιστον 24 ώρες. Θα πλήξει με μεγάλα ύψη βροχής, την Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, την Βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Θα έχουμε βροχές και καταιγίδες που θα έχουν πολύ μεγάλη ένταση και διάρκεια και ως εκ τούτου μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μας πρόκειται για ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Φορείς και πολίτες.

Ως υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουμε ενημερώσει όλους τους δήμους και όλες τις περιφέρειες ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουν Δήμοι και Περιφέρειες στο πεδίο του καθαρισμού των οικοπέδων, των ρεμάτων, των φρεατίων.

Τέλος, αναφορικά με τον Έβρο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα ενεργό μέτωπο, είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση και η μάχη προφανώς συνεχίζεται».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)