Βρετανία: Οι Εργατικοί θα επιδιώξουν νέα συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, λέει ο Κιρ Στάρμερ

0

Mια νέα, καλύτερη για τη Βρετανία συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ θα επιδιώξουν οι Εργατικοί εφόσον επικρατήσουν στις επόμενες εκλογές, δήλωσε ο ηγέτης τους, σερ Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενος την ευθύνη του απέναντι στα παιδιά του και τις μελλοντικές γενιές.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας δήλωσε ότι είναι «πολύ ισχνή» η τρέχουσα συμφωνία για το Brexit, που αναμένεται να αναθεωρηθεί το 2025 και την οποία λιγότεροι από το 20% των Βρετανών θεωρούν «επιτυχημένη» σύμφωνα με δημοσκόπηση του περασμένου Ιουνίου.

Ο Στάρμερ αποκλείει επανένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ

Ο σερ Κιρ Στάρμερ απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο επανένταξης της Βρετανίας στην κοινή αγορά της ΕΕ. Παραμένει άγνωστο, ωστόσο, κατά πόσον οι Βρυξέλλες θα είναι διατεθειμένες να συζητήσουν μεγάλες αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit, που επιτεύχθηκε το 2021 με τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ο σερ Κιρ Στάρμερ έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θα επιδιώξει επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ, αν το κόμμα ανέλθει στην εξουσία υποσχόμενος να κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει το Brexit, που ακόμη και ο πρωτεργάτης της εξόδου της χώρας από την Ένωση, Νάιτζελ Φάρατζ, έχει παραδεχθεί ότι έχει αποτύχει.

Oι Εργατικοί διατηρούν σταθερό διψήφιο προβάδισμα έναντι των Τόρηδων, που οδεύουν προς τη χειρότερη ήττα τους εδώ και έναν αιώνα, σύμφωνα με πρόσφατα σφυγμομέτρηση του Electoral Calculus.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)