Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λάρισα: Προκαταρκτική εξέταση από την ΕΛΑΣ για την επίθεση αστυνομικών σε πλημμυροπαθείς

0


 Μετά το σάλο που προκλήθηκε τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το βίντεο, που έδειχνε αστυνομικό να παρακινεί συναδέλφους του στην άσκηση βίας κατά πλημυροπαθών στη Λάρισα, η ΕΛΑΣ διέταξε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Χθες (10/9) το απόγευμα, στη Λάρισα, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συγκεντρώθηκε αριθμός ατόμων, μέρος των οποίων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας καπνογόνα και άλλα βαριά αντικείμενα.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός έξι (6) αστυνομικών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Για την απώθηση των ατόμων αυτών οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε χρήση των ενδεδειγμένων μέσων και πραγματοποίησαν 26 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία 7 συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 2, τα οποία αναζητούνται.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.


Σημειώνεται ότι, έχει ήδη διαταχθεί, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν ενέργειες αστυνομικών, οι οποίες καταγράφονται σε βίντεο που αναπαράγονται σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης».


www.bankingnews.gr

2Shares


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)