Τρία χρόνια μετά θυμήθηκαν...

0


 Η απίστευτη κυβέρνηση Μητσοτάκη δημοσίευσε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2003 την κοινή υπουργική απόφαση για... επιχορήγηση των πληγέντων από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2020 στην περιοχή της Καρδίτσας.

«Θα αποζημιωθούν όσοι έχουν πληγεί και θα γίνει με πολύ γρήγορες διαδικασίες και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στο υπουργείο, αλλά και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ» έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καρδίτσα το 2023, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός», που άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές.

Τρία χρόνια μετά, οι πλημμυροπαθείς έχουν πάρει μέρος των αποζημιώσεων για τις ζημιές στις περιουσίες τους. Τώρα που υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε ότι δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις του ενώ έχει δώσει νέες.

Σε κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, καθορίζεται η «επιχορήγηση των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης έως και 20ής Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Τριαντόπουλος. Σύμφωνα με την απόφαση, παρέχεται επιχορήγηση «για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων και των κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας» όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα...


documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)