«Αναταράξεις» για τις 1.000 βόμβες που έσκασαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου

0

 
Ισχυρή αίσθηση και «αναταράξεις» προέκυψαν ως αποτέλεσμα του δημοσιεύματος της προηγούμενης Κυριακής για την έκρηξη στο στρατόπεδο φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111 ΠΜ). Οι αντιδράσεις… πολιτικής προελεύσεως, που δέχθηκε η «κυριακάτικη δημοκρατία», ήταν πολλαπλές.

Κοινός τόπος όχι η απόπειρα διάψευσης όσων αναγράφονταν στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αλλά η ανάγκη περιορισμού της έκτασης του θέματος! 

Απόδειξη ότι για άλλη μια φορά προτάχθηκε η επικοινωνιακή διαχείριση των πάντων, σε βάρος όμως της ουσίας. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου το διακύβευμα είναι μείζον, στόχος δεν μπορεί να είναι ούτε ο φθηνός εντυπωσιασμός ούτε οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα, αλλά η κινητοποίηση των αρμοδίων με σκοπό τη θεραπεία των κακώς κείμενων, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον μία ακόμα ή και πολύ χειρότερη τραγωδία.

Το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» στις 27 Αυγούστου

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι την κριτική που ασκήθηκε και τα μη επιδεχόμενα διάψευσης στοιχεία τα οποία αναφέρονται στο ρεπορτάζ κάποιοι επιχείρησαν να τα χρησιμοποιήσουν για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στα ανώτατα επίπεδα της στρατιωτικής ιεραρχίας. Για άλλη μια φορά διαφεύγει η ουσία, ότι δηλαδή παρόμοια προβλήματα αφορούν όλους τους Κλάδους των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τυχαία η εσπευσμένη μετάβαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Εβρο, τη στιγμή που η καταστρεπτική πυρκαγιά αποτέφρωνε πολλές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους; Μια φωτιά η οποία μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι δεν είχε ακόμα σβήσει; Η τρομακτική καταστροφή των πυρομαχικών της 111 ΠΜ δεν θα μπορούσε παρά να κάνει τους υπευθύνους να αγωνιούν, λόγω της ύπαρξης στην περιοχή πλήθους στρατοπέδων που φιλοξενούν αποθήκες με πυρομαχικά και οπλικά συστήματα.

Οσον αφορά τα διαδικτυακά «τρολ», που επιστρατεύθηκαν για να κάνουν φθηνό χιούμορ με τον αριθμό των βομβών που εξερράγησαν στη Νέα Αγχίαλο, η απάντηση έχει ήδη δοθεί από την πραγματικότητα. Αν ήταν 1.000 ή 972 βόμβες, προφανώς δεν έχει ουσιαστική διαφορά.

Ομως, αν ερευνηθεί το πώς συσχετίζονται η ποσότητα και ο τύπος των βομβών με την κήρυξη περιοχής απαγόρευσης έκτασης 28,26 τετραγωνικών χιλιομέτρων (κύκλος με ακτίνα τριών χιλιομέτρων με κέντρο το στρατόπεδο της περιοχής πυρομαχικών, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα), θα μπορούσαν να εξαχθούν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Το ίδιο ισχύει και για την πληροφορία ότι ήδη διατέθηκαν στη μονάδα πιστώσεις ύψους 6.500.000 ευρώ για εργασίες αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων οικοδομικής… φύσης!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)