Συγκλονίζουν οι εικόνες των ασθενών που είναι στοιβαγμένοι στο πλωτό «νοσοκομείο»

0

Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τον Γολγοθά που βιώνουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης από τη φωτιά που κατακαίει την περιοχή εδώ και τέσσερις ημέρες.

Συγκλονίζουν οι εικόνες που μεταδίδονται από το πρωί. Άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας απομακρύνθηκαν από ίδρυμα χρόνιων πασχόντων, ενώ κάτοικοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους βρήκαν καταφύγιο στο λιμάνι της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδρυμα χρόνιων πασχόντων, Άγιος Ξενοφώντας, οι τρόφιμοι που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και κινητικά προβλήματα αποχώρησαν με πούλμαν, καθώς η μανία της φωτιάς βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από τη δομή. Την ίδια ώρα στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης επικράτησε πανικός. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο της πόλης που εκκενώθηκε στο λιμάνι προκειμένου όλοι να βρεθούν σε ασφαλές σημείο.


Το πλοίο της γραμμής έχει μετατραπεί σε πλωτό «νοσοκομείο».


Μέσα σε αυτό έχουν στοιβαχτεί όλοι οι ασθενείς που απομακρύνθηκαν. Στο σημείο καταφθάνουν συνεχώς ασθενοφόρα που μεταφέρουν ασθενείς. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.


Στο λιμάνι βρίσκονται και τουρίστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με πούλμαν του ξενοδοχείου όταν δόθηκε η εντολή εκκένωσης. Οι πολίτες που εκκένωσαν τα σπίτια τους βρίσκονται στο λιμάνι της πόλης έχοντας πάρει μαζί τους μόνο τα απαραίτητα, ενώ οι εικόνες με παιδιά να κοιμούνται στην άσφαλτο!Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)