Συλλαλητήρια κοινωνικής οργής για την πύρινη κόλαση στη χώρα...

0


 Τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τη λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα εδώ και μέρες αναζητούν πολίτες, καθώς και κόμματα της αντιπολίτευσης με τα ερωτήματα να είναι αμείλικτα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μηχανισμοί αποτροπής και αντιμετώπισης τέτοιων τραγωδιών.

Τόσο... εντός όσο και εκτός Βουλής, η αντιπολίτευση καταλογίζει το βασικό μερίδιο ευθύνης για τις πυρκαγιές στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς η πολιτική της δεν χωράει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της Πυροσβεστικής και των υπηρεσιών ων Δήμων και των Περιφερειών για την πυροπροστασία και την πυρόσβεση. 

Σε αυτό το πλαίσιο, δύο συλλαλητήρια καλούνται σήμερα και αύριο προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η οικολογική καταστροφή του φετινού καλοκαιριού δεν είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής ή ατυχών παραγόντων, όπως θέλει να μας πείσει ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός, αλλά προϊόν της κυβερνητικής αδιαφορίας και της αποτυχίας του «επιτελικού» κράτους.


Σήμερα το απόγευμα, στις 19:00 στο Σύνταγμα, μία σειρά από οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Ο ρατσισμός της κυβέρνησης δολοφονεί από τη Δαδιά μέχρι την Πύλο. Ανοίγει το δρόμο στους φασίστες να δολοφονούν με τάγματα εφόδου τον Μιχάλη Κατσουρή και τον Σιζάρ Σαφτάρ.


Να βάλουμε τέλος στην πολιτική των δολοφόνων της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει εκατομμύρια για Ραφάλ, φρεγάτες και φράχτες στο Έβρο.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της ΕΛΑΣ, που οδήγησαν τους αδικοχαμένους μετανάστες στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς.

Να διώξουμε την κυβέρνηση που καίει στα δάση μετανάστες και πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της, καλώντας στη σημερινή συγκέντρωση..


Στο σημερινό συλλαλητήριο καλούν κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΣΕΚ, η Αναμέτρηση, η ΛΑΕ, καθώς και συλλογικότητες γειτονιάς και δημοτικές κινήσεις στους Δήμους της Αττικής.Την Παρασκευή 25/8, κάλεσμα για συλλαλητήριο στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος κάνουν Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Σωματεία, καθώς και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αττικής με αίτημα «την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει».

Συγκεκριμένα καλούν: το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά και Νήσων.

Επίσης, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Ελαιουργοσαπωνοποιειών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβιώτη», η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το ΣΕΤΗΠ ν. Αττικής.

Σε συμμετοχή καλούν ακόμη το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Όλοι οι παραπάνω φορείς υπογράφουν κοινή ανακοίνωση με το περιεχόμενο και τα αιτήματα της συγκέντρωσης.

Η κοινή ανακοίνωση

Να πάρουμε με τον αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, στα χέρια μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να στείλει στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας όλα τα αναγκαία μέσα για να σταματήσει η φωτιά. Να αξιοποιηθεί οτι υποδομή υπάρχει, πτητικά και επίγεια μέσα για να σωθεί ότι σώζεται. "Καλές" οι αναλύσεις για την κλιματική αλλαγή αλλά με αυτές καμία φωτιά δεν έσβησε. Ούτε με τα μηνύματα του 112 για να εκκενωθούν περιοχές που δεν απέτρεψαν να θρηνούμε 27 νεκρούς, να έχουν γίνει όλα μπούρμπερη.

Αν νομίζει η κυβέρνηση κι όσοι είναι υπεύθυνοι για την κόλαση που ζούμε ότι οι εργαζόμενοι θα παρακολουθούν με απάθεια, ανθρώπους να καίγονται, σπίτια να γίνονται στάχτη και τις περιοχές που ζούμε να μετατρέπονται σε κρανίου τόπο, είναι γελασμένοι. Δυναμώνουμε τη λαϊκή κινητοποίηση και την αλληλεγγύη για να σώσουμε ότι σώζεται.

Αν έχουν την αυταπάτη ότι θα μαυρίζουν τη ζωή μας και εμείς θα νανουριζόμαστε από τα ηλίθια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν προκειμένου να δικαιολογήσουν την εγκληματική πολιτική τους, ας επανέλθουν στην πραγματικότητα. Εδώ και δύο ημέρες οι φωτιές σε μια σειρά περιοχές της Αττικής, στην Ελευσίνα δίπλα στο Θριάσιο νοσοκομείο, στον Ασπρόπυργο με υπαρκτό τον κίνδυνο του βιομηχανικού ατυχήματος, στις πλαγιές του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και μέσα στο δάσος, δείχνουν ξανά τη μεγάλη επιλεκτική γύμνια του κράτους

Το έργο που βλέπουμε αυτές τις μέρες δεν είναι πρώτης προβολής. Χιλιοπαιγμένο κάθε χρόνο, φυσικά και φέτος. Λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από τις προηγούμενες πυρκαγιές, στη Νέα Αγχίαλο με τις εκρήξεις, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα κι αυτες τις μέρες στην Αλεξανδρούπολη και στη Θράκη. Επίσης από την καταστροφή δασικών εκτάσεων χιλιάδων στρεμμάτων στο Πάνειο Όρος, σε περιοχές από τα Δερβενοχώρια μέχρι τη Μάνδρα και από τη Μαγούλα μέχρι τη Νέα Πέραμο, σε περιοχές δηλαδή που υπάρχουν εκατοντάδες εργασιακοί χώροι και συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οι εικόνες των πυρκαγιών να μπαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και να καίνε λαϊκές περιουσίες επαναλαμβάνονται.

Το ίδιο και οι αστείες δικαιολογίες της κυβέρνησης. Τη μια φταίει «ο κακός μας ο καιρός», την άλλη «η κλιματική κρίση» και «η κλιματική αλλαγή», συνήθως όλα μαζί όπως λένε τα στελέχη της. Τι δεν λένε όμως... Η «κλιματική κρίση» έχει αφήσει με μηδέν δασεργάτες τα δασαρχεία; Αυτή φταίει που δεν έχουν γίνει αναγκαίες εργασίες στους ορεινούς όγκους όπως καθαρισμός, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων που είναι αναγκαίες για την πρόληψη και μπορούν να παίξουν καθοριστικό παράγοντα στην αντιμετώπιση;

Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων είναι υπεύθυνη για τη υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου.

Αυτή η πολιτική έχει αφήσει υποστελεχωμένες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, συνεχίζει να εφαρμόζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας του εποχικού πυροσβέστη, αφήνει την πυροσβεστική υπηρεσία να δίνει τη μάχη με απαρχαιωμένα μέσα και με ελλιπής συντήρηση. Αυτή την πολιτική στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής και οι δημοτικές αρχές στην Αττική.

Τους απαντάμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την πολιτική που αφήνει πίσω της στάχτη και μπούρμπερη. Ως εδώ και μη παρέκει, δεν θα φωνάξουμε ζήτω που καήκαμε!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)