Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών...

0

 
Οι αστυνομικοί είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν την κοινωνία, όπως βοήθησαν και χθες στις εκκενώσεις στην Αλεξανδρούπολη για να βοηθήσουν του ανθρώπους να φύγουν με ασφάλεια, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά...


Πρόσθεσε ότι στην ίδια περιοχή, στον Έβρο, πριν από λίγες μέρες οι αστυνομικοί μαζί με τους συνοριοφύλακες απέτρεπαν καθημερινά 900 παράνομες εισβολές στην Ελλάδα από μετανάστες, έκαναν 30 συλλήψεις λαθροδιακινητών, θωρακίζει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

 
Ωστόσο, επανέλαβε ότι στην υπόθεση των Κροατών από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι έγιναν αστοχίες και λανθασμένοι χειρισμοί, «δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί».

Σε σχέση με την απόδοση ευθυνών είπε ότι «αποφασίζουμε με δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα για να βελτιωνομαστε» ωστόσο, τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας».

Τόνισε ότι υπήρξε αλυσίδα λαθών σε πολλά επίπεδα και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να αποδίδονται ευθυνες κάτι που θα γίνει σύντομα.

«Θα διορθώσουμε τις διαδικασίες για να μην ξαναέχουμε τέτοιες αστοχίες. Οι έρευνες συνεχίζονται, έχουν κληθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να καταθέσουν τις απόψεις τους. Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ήταν κάτι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο που δεν έπρεπε να γίνει» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποδοθούν ευθύνες εκεί που ανήκουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διδασκόμαστε από τα λάθη, δεν υπάρχει περίπτωση όμως να επιτρέψουμε την γενική απαξίωση της αστυνομίας γιατι προσφέρει πολίτιμη υπηρεσία».

Για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας υπογράμμισε ότι έχουν γίνει βήματα μετά την υπόθεση Καμπανού, όμως χρειάζονται ενίσχυση και αυτή είναι η κατεύθυνση σε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Κλεινουμε τα παράθυρα που επιτρέπουν σε κάποιους να εκμεταλλεύονται τα κενά» είπε και πρόσθεσε πως η μάχη είναι παντού και ολιστική και θα τη δώσουμε σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος».

Αναφορικά με τις έρευνες για τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή είπε ότι είναι σε εξέλιξη, δεν είναι εύκολη υπόθεση και περιμένουμε τι θα δείξουν τα κινητά τηλέφωνα που καtaσχέθηκαν, την ανάλυση του DNA, το οπτικό υλικό. «Θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν» είπε.

Κάλεσε όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση καθώς η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και ζήτησε να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)