Εμπρηστική ρητορική Βελόπουλου με άρωμα ακροδεξιάς...

0

 
Στο αφήγημα περί ευθύνης για τις πυρκαγιές των μεταναστών, μαζί με κυβερνητικά αλλά και περιθωριακά ΜΜΕ, επιμένει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. 

Κατά τη... διάρκεια επίσκεψης στα καμένα χωριά του Έβρου, ισχυρίστηκε πως «οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες. Οι συλλήψεις και οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας επιβεβαιώνουν τους εμπρησμούς από χέρια παράνομων μεταναστών. Όλο αυτό επιβεβαιώνει την Ελληνική Λύση. Λέγαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι με ψευτο-φράχτες για οικόσιτα δεν λύνεις το πρόβλημα της εισόδου των παράνομων μεταναστών».

Συνεχίζοντας στον ίδιο πνεύμα, δεν δίστασε να προτείνει την... κατάλληλη λύση. Όπως ανέφερε «μία είναι η λύση: αποτροπή εισόδου όλων αυτών των επικίνδυνων στοιχείων. Δεν είναι όλοι (σ.σ. τέτοιοι) αλλά μεταξύ των καλών, φιλήσυχων, αν θέλετε, κατατρεγμένων, μπαίνουν και πολλοί, οι οποίοι έρχονται να κάνουν τη βρόμικη δουλειά. Κρατείστε ένα πράγμα: ότι η περιοχή της Θράκης που είναι αμυντικό προγεφύρωμα της χώρας, έχει γίνει κρανίου τόπος. Ποιον βολεύει αυτό; Ποια χώρα βολεύει αυτό;».


Δήλωσε επίσης οργισμένος «με όλα αυτά που βλέπουμε στο Νομό Έβρου και σε όλη τη Θράκη» και συνεχίζοντας την ακροδεξιά ρητορική κάλεσε «τους ακρίτες του… Κολωνακίου» και τους «ακρίτες της… Εκάλης» να σταματήσουν «να μιλούν για τους ακρίτες του Έβρου. Αυτοί εδώ δεν φυλάνε απλά Θερμοπύλες, δίνουν τη ζωή της για αυτή τη χώρα. Οι κάτοικοι, λοιπόν, της Εκάλης καλύτερα να σταματήσουν να κάνουν άκριτη κριτική».


Μάλιστα, απαντώντας σχετικά με τη δράση πολιτών να «συλλαμβάνουν» μετανάστες, ο Κυρ. Βελόπουλος τους παρείχε κάλυψη κάνοντας λόγο για «αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη». Δικαίωμα που απορρέει, όπως ανέφερε, από το άρθρο 275 του Ποινικού Κώδικα και το οποίο δίνει το δικαίωμα στον πολίτη, «όταν δεν υπάρχει αστυνομία, να συλλαμβάνει αυτόν που παρανομεί εκείνη τη στιγμή».


Όμως το χειρότερο, κατά τον κ. Βελόπουλο, είναι ότι «βγήκαν από την Αθήνα οι γνωστές, δήθεν φιλάνθρωπες φωνές, οι οποίες χωρίς κόστος υβρίζουν και λοιδορούν ανθρώπους, που έκαναν το αυτονόητο. Μπορεί η εικόνα να είναι άσχημη -συμφωνώ σε αυτό- μπορεί η εικόνα να είναι αποκρουστική -συμφωνώ και σε αυτό, αλλά είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να φυλάει το σπίτι του, την περιουσία του. Και όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις, να συλλαμβάνει τον παράνομο. Τελεία. Τέρμα η πλάκα. Σταματήστε από την Αθήνα, κυρίως οι κύριοι και οι κυρίες από το Κολωνάκι, την Εκάλη και το Ψυχικό, να βρίζετε αυτούς που επιβάλλουν το νόμο», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.


Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, επαγγελματίας στην Αλεξανδρούπολη βγήκε παγανιά στους δρόμους να μαζέψει μετανάστες και πρόσφυγες, τους οποίους κλείδωσε στοιβαγμένους στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός του, στοιβαγμένους σαν σαρδέλες. Παράλληλα, παρακίνησε κι άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)