Νέα Φιλαδέλφεια: Νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ -Πέντε αξιωματικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους

0

Νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ για το φιάσκο με την ανεμπόδιστη κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα και τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής. 

Κατά τη διάρκεια της εσωτερικής έρευνας της ΕΛΑΣ, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και η οποία ξεκίνησε μετά την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ τουλάχιστον 8 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κλήθηκαν να απολογηθούν. Εξ' αυτών οι πέντε απομακρύνονται από τις θέσεις τους.

Σημειώνεται ότι ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΛΑΣ επιτρέπει τις μετακινήσεις όχι τις αποστρατείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνονται δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές (δύο βοηθοί ΓΑΔΑ, δύο αξιωματικοί από το Αρχηγείο και ένας αξιωματικός από αστυνομική διεύθυνση της Επαρχίας). 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους ταξίαρχους Δημήτριο Δάβαλο και Βασίλη Καλαμπόκη, βοηθούς Αττικάρχη της ΓΑΔΑ που τη μοιραία νύχτα βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων και συντόνιζαν καθώς και για τους αστυνομικούς διευθυντές Λουκά Μαρέ, Μ. Γιαννούλη και Γεώργιο Μπράβο (αναπληρωτή διευθυντή Κορίνθου).

Οι 5 μετακινήσεις έρχονται σε συνέχεια των 7 μετακινήσεων αξιωματικών που είχαν γίνει στις 8 Αυγούστου, μια ημέρα μετά τα φονικά επεισόδια.

Σημειώνεται ότι σε απολογία είχαν κληθεί οι εξής 8 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ:

ΓΑΔΑαρχης
2 βοηθοί ΓΑΔΑ
2 ανώτατοι αξιωματικοί επαρχίας 
2 αξιωματικοί από το αρχηγείο οι οποίοι είχαν ενημέρωση για την είσοδο των Κροατών και ο
Επικεφαλής Αθλητικής Βίας (η απολογία του εν λόγω αξιωματικού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί).

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)