Διεθνής διασυρμός της χώρας:...

0

Το Associated Press απαθανάτισε τη φωτιά στο στρατόπεδο Καποτά (ΦΩΤΟ)...
Δεν έχει τέλος ο διεθνής διασυρμός της χώρας, με τις φωτιές που ξεσπούν στα στρατόπεδα της Ελλάδας ξυπνώντας μνήμες από το φιάσκο της Νέας Αγχιάλου. Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, απαθανάτισε μεταξύ άλλων και την φωτιά στο στρατόπεδο Καποτά...

«Πυροσβεστικό ελικόπτερο πετά πάνω από πυρκαγιά στη στρατιωτική βάση Καποτά στην Πάρνηθα, στο προάστιο Αχαρνές της βόρειας Αθήνας, Ελλάδα, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, που αναζωπυρώνονται από θυελλώδεις ανέμους» σημειώνεται στην περιγραφή του πρακτορείου.


 


«Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί πάνω από μια πυρκαγιά καθώς οι άνθρωποι παρακολουθούν, κοντά στη στρατιωτική βάση Καποτά στην Πάρνηθα» σημειώνει το Associated Press σε ένα άλλο στιγμιότυπο. 

 

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης στην Ελευσίνα, ξέσπασαν τρία πύρινα μέτωπα στον Ασπρόπυργο, με το ένα να απειλεί και στο τέλος να μπαίνει μέσα στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προστατεύσει την πολεμική αμυντική μηχανή της χώρας, την ώρα που υπόσχεται εκπαίδευση ουκρανών πιλότων στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το ΓΕΕΘΑ από την πλευρά του, κάνει λόγο για «μικροεστίες», ωστόσο αναφέρουν ότι «ουδέποτε κινδύνεψε».


«Το στρατόπεδο “ΛΟΧΑΓΟΥ ΚΑΠΟΤΑ” (σ.σ. στις Αχαρνές Αττικής) ουδέποτε κινδύνεψε καθώς οι μικροεστίες φωτιάς στην περίμετρο του κατασβέστηκαν άμεσα από το προσωπικό του και δεν επεκτάθηκαν στις εγκαταστάσεις του, λόγω των προπαρασκευαστικών ενεργειών πυρασφάλειας και ασφάλειας εγκαταστάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί εντός του στρατοπέδου, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)