Με απειλές και ύβρεις «υποδέχθηκε» τη σύλληψή του για διαφθορά ο αστυνομικός-χαϊδεμένο παιδί της οικογένειας Μητσοτάκη

0


 Ένας αξιωματικός της Αστυνομίας, ο Διοικητής ΒΟΑΚ Χανίων και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νικόλας Ξανθουδάκης, συνελήφθη στη Κρήτη προχθές Κυριακή, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, τους λεγόμενους «αδιάφθορους», κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Παράλληλα, συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός, ο γιος του αξιωματικού (σ.σ. ο οποίος αξιωματικός δήλωνε και «στρατιώτης» της ΝΔ) που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και άλλους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης μετέβη στη Κρήτη ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από καταγγέλουσα ότι «εκκρεμούσε» παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και τα έδωσαν στην καταγγέλλουσα, η οποία μετά από οδηγίες που τις έδωσε ο κατηγορούμενος αξιωματικός, τα έριξε στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του, απ’ όπου τα παρέλαβε ο γιος του Ξανθουδάκη.


Στη συνέχεια ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον Νικόλα Ξανθουδάκη να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στη δικαστικό λειτουργό!


«Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα», φώναζε τόσο ο ίδιος, όσο και ο γιος του προς τους αξιωματικούς και την Εισαγγελέα που πήγαν στο σπίτι τους για τη σύλληψη και αφού πρώτα δεν άνοιγαν καν την πόρτα.


Ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε κοντά στην πόρτα και στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.910 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.


Οι υπόλοιπες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο αξιωματικό αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για ‘σβήσιμο’ κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)