Βρετανία: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

0


 Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα το οποίο προέκυψε στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της χώρας (NATS), ωστόσο παραμένουν τα προβλήματα σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Σε ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της η Υπηρεσία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε εντοπίσει και αποκαταστήσει το τεχνικό ζήτημα το οποίο επηρέασε το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας το πρωί. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε μαζί με τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια προκειμένου να διαχειριστούμε τις πτήσεις που επηρεάστηκαν, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται».

Όπως εξηγεί η NATS, «Το κώλυμα στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας επηρέασε την ικανότητα του συστήματος να διαχειρίζεται αυτόματα τις πτήσεις, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η χειροκίνητη επεξεργασία του συστήματος, το οποίο δεν μπορεί να γίνει με την ίδια ένταση, εξού και ήταν απαραίτητο να ισχύσουν περιορισμοί στη ροή της κυκλοφορίας.

Προτεραιότητά μας είναι πάντα να διασφαλίζουμε ότι κάθε πτήση στη Βρετανία είναι ασφαλής και λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση που έχει προκληθεί. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία με την οποία πετάτε, για πληροφορίες σχετικά με την πτήση σας».


www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)