Το ανύπαρκτο «επιτελικό» κράτος

0

 
Οι στάχτες από την Ελλάδα που έχει παραδοθεί στο πυρ έχουν φτάσει μέχρι τη Μάλτα και τη Σικελία. Στο λεκανοπέδιο Αττικής οι πολίτες πρέπει να φορούν μάσκα για να μη γεμίσουν τα πνευμόνια τους με τα αποκαΐδια της πατρίδας που καίγεται.

Αυτό είναι το «επιτελικό» κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της… αριστείας του ιδίου και των μελών του υπουργικού συμβουλίου του.

Η κατάσταση με τις πυρκαγιές, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε κρανίου τόπου, αποδεικνύει ότι δεν είχε γίνει σοβαρή προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδοΟυδέν μέτριο άξιο λόγου είχε ληφθεί όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές Ιουλίου ανακοίνωνε… κοσμογονία σε αυτόν τον τομέα.

Το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών για τούτη τη λαίλαπα, που μετατρέπει τα σπίτια, τα χωριά, τις γειτονιές και τις πόλεις μας σε κάρβουνα, έχει, φυσικά, ο πρωθυπουργός. Επίσης, ένας από τους βασικούς υπαιτίους της καταστροφής είναι και ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο πρώην υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν μια σπουδαία «μεταγραφή» (μια και είναι Ελληνοκύπριος και δραστηριοποιείτο πολιτικά στην Κύπρο) και κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι αποφάσεις και η δράση του πρόσφεραν κάτι λιγότερο από τίποτα.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης

Επί Κυριάκου Μητσοτάκη οι πυρκαγιές σβήνουν στις παραλίες ή στα ξερόβραχα, όταν δεν έχουν τίποτε άλλο να κάψουν. Το κράτος έχει ξεχαρβαλωθεί. Οι διπλές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο το απορύθμισαν ακόμα περισσότερο από το σύνηθες.

Η ανικανότητα των διοικούντων έχει προκαλέσει τεράστια δυσπιστία στην κοινή γνώμη για το σύνολο των προσώπων αλλά και των θεσμών που είναι απαραίτητοι για την κρατική λειτουργία.

Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη να γίνει μια συνολική επανεκκίνηση στην κρατική μηχανή. Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ούτε μπορούν ούτε θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)