Πυρηνικός σταθμός επένδυσης 4 δισ. ευρώ από ιταλικούς κολοσσούς στην Αλβανία

0


H κατασκευή πυρηνικού σταθμού, ισχύος 1500 Μεγαβάτ, είναι η συμφωνία που έχει συνάψει η Ιταλία με την Αλβανία με επένδυση ίση με 4 δισ. ευρώ.

Την είδηση αποκαλύπτουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι πεπεισμένα ότι αυτός ο πυρηνικός σταθμός θα κατασκευαστεί στην Αλβανία.

Οι ιταλικές εταιρείες που θα παρέχουν υπηρεσίες, ικανότητες και συμβουλές είναι η ENI (Ιταλική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας), η ENEL (ιταλική πολυεθνική εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου), η EDISON (μία από τις παλαιότερες ιταλικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας και διανομέας φυσικού αερίου).

Η υλοποίηση ενός τέτοιου πυρηνικού σταθμού απαιτεί αναμφίβολα πολύ χρόνο δουλειάς, αλλά η είδηση έχει προκαλέσει αρκετές πολιτικές συζητήσεις.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, ζήτησε η συζήτηση να λάβει τη μορφή λαϊκού δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά της πυρηνικής ενέργειας.

Ιταλοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι οι 3 εταιρείες που προαναφέρθηκαν, δηλαδή η ENI, η ENEL και η EDISON, είναι οι μόνες που θα επωφεληθούν από αυτή την επένδυση, ενώ θα είναι αρκετά δύσκολο για δεκάδες άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)