Πύρινη λαίλαπα και στην Ισπανία: 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την Τενερίφη

0


 Περίπου 26.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς τεράστια πυρκαγιά στο ισπανικό τουριστικό νησί Τενερίφη εξακολουθεί να μαίνεται από την Τρίτη (15/8/2023), ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

«Σύμφωνα με προσωρινούς υπολογισμούς, περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί», ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Twitter οι υπηρεσίες διάσωσης.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή του βορειοανατολικού τμήματος του νησιού, επεκτάθηκε στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου (19/8) λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών, με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες μεγαλύτερες των αναμενομένων.

«Είναι η πιο περίπλοκη» των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών για το αρχιπέλαγος των Καναρίων, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι αρχές είχαν κάνει λόγο την Παρασκευή (18/8), για περίπου 4.500 ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Όμως το πρωί, άλλοι πέντε δήμοι εκκενώθηκαν στη ζώνη αυτή.

Ο επικεφαλής των δασικών υπηρεσιών, Pedro Martinez, δήλωσε πως η περίμετρος της πυρκαγιάς «σχεδόν σίγουρα αυξήθηκε πολύ» στη διάρκεια της νύχτας και πως «κατεβαίνει σταθερά» το βουνό στην περιοχή Σάντα Ούρσουλα (βορειοανατολικά).


www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)