Ο Warren Buffett επενδύει σε ορυκτά καύσιμα με τη βοήθεια του ESG

0


 Οι αγορές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου του Warren Buffett στις αρχές της πανδημίας απέδωσαν όταν ο κλάδος σημείωσε κέρδη ρεκόρ το 2022. Αλλά αντί να ξεπουλήσει βγάζοντας τεράστιο κέρδος φέτος, εκείνος θέλει περισσότερα.

Η Berkshire Hathaway Inc. χρησιμοποιεί τη φετινή πτώση των τιμών των εμπορευμάτων για να προχωρήσει σε μερικές από τις αγαπημένες επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου του Buffett, δείχνοντας ότι ο πιο διάσημος επενδυτής στην ιστορία βλέπει ευκαιρίες σε έναν τομέα που εδώ και πολύ καιρό δεν ήταν ευνοημένος λόγω της αστάθειας και των επιπτώσεών του στο κλίμα.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η Berkshire συμφώνησε να δαπανήσει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει το μερίδιό της σε έναν τερματικό σταθμό εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Μέριλαντ. Φέτος αύξησε επίσης τη συμμετοχή της στην Occidental Petroleum Corp. κατά 15% και αγόρασε περισσότερες μετοχές σε πέντε ιαπωνικές εταιρείες εμπορευμάτων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Κατά μία έννοια, πρόκειται για ένα κλασικό κυνήγι ευκαιρίας από τον Buffett και τον Αντιπρόεδρο της Berkshire, Charlie Munger. Οι επίμονες ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές επιδόσεις του κλάδου, οι κακές αποδόσεις πριν από την πανδημία και ο κίνδυνος μείωσης της ζήτησης για ορυκτά καύσιμα τις επόμενες δεκαετίες έχουν εκνευρίσει πολλούς επενδυτές στον κλάδο. Η ενέργεια διαπραγματεύεται με τη χαμηλότερη αποτίμηση τιμής προς κέρδη από οποιονδήποτε κλάδο στον δείκτη S&P 500, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Αλλά δημιουργεί επίσης τις περισσότερες ταμειακές ροές ανά μετοχή.

«Οι άνθρωποι αγνοούν τα οικονομικά στοιχεία που εξετάζουν οι Buffett και Munger», δήλωσε ο Cole Smead, διευθύνων σύμβουλος της Smead Capital Management, η οποία διαχειρίζεται 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Berkshire και της Occidental. «Οι αποδόσεις του κεφαλαίου στον άνθρακα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι εκτός διαγραμμάτων σε σύγκριση με άλλους τομείς. Και με το ESG, μπορείτε να τα αγοράσετε φθηνότερα από ό,τι θα κάνατε διαφορετικά».


Υπάρχει ένα σαφές σημάδι ότι η δίψα του κόσμου για ενέργεια, τόσο για ορυκτά καύσιμα όσο και για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι ακόρεστη, ακόμη και όταν η κλιματική κρίση επιταχύνεται. Τόσο οι θερμοκρασίες όσο και η ζήτηση πετρελαίου φτάνουν σε υψηλά ρεκόρ φέτος και είναι έτοιμες να συνεχίσουν να αυξάνονται κατά το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας. Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες μπορεί να έχουν ωθήσει άλλους να αποφύγουν την ενέργεια, αλλά μπορεί επίσης να άφησαν ανοιχτή την πόρτα για τον Buffett να κερδίσει, είπε ο Smead.


«Λατρεύω το ESG» γιατί βοηθά να διατηρούνται φθηνά τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, είπε ο Smead. «Είμαι σίγουρος ότι ο Buffett και ο Munger αγαπούν επίσης το ESG».


moneyreview.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)