Φωτιές: Η τρομακτική έκταση των πυρκαγιών σε εικόνες του Copernicus...

0


 Εικόνες από την υπηρεσία Copernicus και την έκταση των πυρκαγιών που μαίνονται αυτή τη στιγμή στη Δυτική Αττική – Βοιωτία και Κορινθία αποτυπώνουν το μέγεθος του μετώπου.


Η... Υπηρεσία Copernicus παρέχει πληροφορίες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και ενεργοποιήθηκε χθες κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά στην Κορινθία

isthmia_copernicus


Η φωτιά στη Δυτική Αττική-Βοιωτία

copernicus_0

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής-Βοιωτίας και Κορινθίας (Λουτράκι), οι οποίες επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Δευτέρα, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)