Τρεις μέρες πριν ο Μητσοτάκης αναγνώριζε τα προβλήματα στα Canadair...

0


 Πέρασαν μόλις τρεις ημέρες από τότε που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών προκειμένου να ενημερωθεί για το ιδιαίτερα δύσκολο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών και συνομίλησε με τα πληρώματα που καθημερινά δίνουν τη μάχη με τις φωτιές και τους μηχανικούς που συντηρούν τα πυροσβεστικά CL-215 και CL-415.

Ο κ. Μητσοτάκης, το... Σάββατο, ευχαρίστησε τους χειριστές και τους μηχανικούς, σημειώνοντας ότι έχουν την αμέριστη στήριξη της πολιτείας στο έργο τους. Αναγνώριζε δε πως υπάρχουν προβλήματα με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair και έταζε πως «ο υπουργός θα τρέξει «σφαίρα» τα προγράμματα» για την αναβάθμιση των αεροπλάνων και την απόκτηση το συντομότερο δυνατόν καινούργιων Canadair, για να αντικατασταθούν κυρίως τα παλαιότερα.

«Κάνετε πολύ σπουδαία δουλειά και σας είμαστε πολύ βαθιά υποχρεωμένοι, και σε σας και στους τεχνικούς. Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να φροντίσουμε να αναβαθμίσουμε τα αεροπλάνα σας και φυσικά να αποκτήσουμε το συντομότερο δυνατόν καινούργια Canadair, για να αντικαταστήσουμε κυρίως τα παλαιότερα, τα CL- 215.

Η επένδυση στις υποδομές πολιτικής προστασίας, ειδικά στα αεροσκάφη μας, είναι απολύτως απαραίτητη. Να ξέρετε ότι θα έχετε όλη μας τη στήριξη, ο Υπουργός θα τρέξει “σφαίρα” τα προγράμματα», σημείωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας με τους πιλότους της 383 Μοίρας η οποία έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη αλλά αναπτύσσεται στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ελευσίνας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σήμερα, δυστυχώς κατέπεσε ένα τέτοιο αεροσκάφος με δύο χειριστές, ενώ επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στο χωριό Πλατανιστός, κοντά στην Κάρυστο Ευβοίας.


«Πραγματικά νομίζω ότι αυτή η φωτιά ήταν μια δύσκολη φωτιά, αλλά σίγουρα τα εναέρια κάνανε πολύ σημαντική δουλειά. Φροντίσαμε κι εμείς όσο μπορούμε να σας ενισχύσουμε με εναέρια από το εξωτερικό, νομίζω ό,τι μπορούσαμε να βρούμε το επιστρατεύσαμε και το φέραμε εδώ. Είναι κι αυτή μια πολύ έμπρακτη, ωραία απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.


Κι επειδή ξέρω ότι πετάτε κι ένα αεροπλάνο το οποίο είναι παλιό και δύσκολο και βγάζει βλάβες, ειδικά για τους χειριστές των CL- 215 έχω πολύ βαθιά εκτίμηση. Η δική μας η δουλειά είναι να σας υποστηρίζουμε έμπρακτα στη δουλειά την οποία κάνετε εσείς και το συντομότερο δυνατόν να αντικαταστήσουμε πια τα CL-215 με τα καινούρια CL-515.


Είναι στον προγραμματισμό μας να είμαστε από τους πρώτους οι οποίοι θα τα αποκτήσουμε όταν με το καλό ξαναπάρει μπροστά η γραμμή παραγωγής, για να μπορείτε κι εσείς να πετάτε το πιο σύγχρονο αεροπλάνο το οποίο θα υπάρχει διαθέσιμο», έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο η παλαιότητα και οι ελλείψεις των πτητικών πυροσβεστικών μέσων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)