Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να κατηγορήσουν την Ρωσία για… επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα

0

 
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει επιθέσεις σε εμπορικά πλοία που μεταφέρουν σιτηρά της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα και κατόπιν να κατηγορήσει το Κίεβο, δήλωσε χθες Τετάρτη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Ο ρωσικός στρατός μπορεί να διευρύνει τη στόχευση» εγκαταστάσεων και μέσων μεταφοράς σιτηρών της Ουκρανίας και «να συμπεριλάβει επιθέσεις εναντίον πολιτικών πλοίων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άνταμ Χοτζ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Η κατηγορία αυτή βασίζεται υποτίθεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και αποχαρακτηρίστηκαν, εξήγησε ο εκπρόσωπος, αλλά περισσότερο πρόκειται για προπαγανδιστικές ενημερώσεις.


Η καταγγελία της Ουάσιγκτον καταγράφεται μετά την άρνηση της Μόσχας τη Δευτέρα να παρατείνει τη συμφωνία που επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω λιμένων στη Μαύρη Θάλασσα και μετά τα ρωσικά πλήγματα προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη στο λιμάνι της Οδησσού.«Οι πληροφορίες μας υποδεικνύουν ότι η Ρωσία πόντισε νέες νάρκες κοντά σε ουκρανικά λιμάνια», είπε ο κ. Χοτζ. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για μέρος συντονισμένης προσπάθειας για να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε επίθεση εναντίον πολιτικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και να επιρριφθεί η ευθύνη για αυτή στην Ουκρανία», επέμεινε.


Η Μόσχα διεμήνυσε νωρίτερα χθες πως θα θεωρεί στρατιωτικό στόχο οποιοδήποτε πλοίο κατευθύνεται προς ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.


Από την πλευρά του, το Κίεβο απαιτεί να προσφερθεί διεθνής συνοδεία στα φορτηγά πλοία μετά τον τερματισμό της συμφωνίας που επέτρεπε την εξαγωγή σιτηρών.

Φυσικά, κάτι τέτοιο θα σήμαινε την έναρξη ενός Tρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)