Μητσοτάκης σε Ράμα: Να επιλυθεί άμεσα το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη

newstik
0

 O πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα Κράτους Δικαίου στην Αλβανία

Το θέμα του Φρέντι Μπελέρη έθεσε μετ' επιτάσεως ο πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης, στον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχαν σήμερα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο Βίλνιους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα Κράτους Δικαίου στην Αλβανία.

Το ζήτημα του Κράτους Δικαίου στην Αλβανία, άλλωστε, αποτελεί και ένα εκ των κριτηρίων για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ.

Πρόσφατα, δε, τροπολογία του ΕΛΚ εξέφραζε «βαθιά ανησυχία για τη σύλληψη του εκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη τις παραμονές των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία και τη συνεχιζόμενη προφυλάκισή του, που παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας και του απαγορεύει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος δήμαρχος».

Η τροπολογία μάλιστα τόνιζε ότι η προφυλάκιση του «συνδέεται απόλυτα με το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, με το περιουσιακό ζήτημα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στον Δήμο της Χειμάρρας και τις κατηγορίες για παράνομες απαλλοτριώσεις από τις αλβανικές αρχές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει στη φυλακή εδώ και περισσότερες από 50 ημέρες, με τον ίδιο να καταγγέλλει την κυβέρνηση Ράμα για «καθεστώς τρομοκρατίας» και προσπάθεια να κρύψει στοιχεία, που καταδεικνύουν την  υφαρπαγή περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)