«Καίνε» την κυβέρνηση...

0


 Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε χθες μετά το μεσημέρι εκ νέου το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι διαρκείς αναζωπυρώσεις και το γεγονός ότι πολλά ...πύρινα μέτωπα είχαν τεθεί εκτός ελέγχου για μία ακόμη φορά είχαν διαμορφώσει ένα βαρύ κλίμα, καθιστώντας σαφές ότι ο πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με μία μείζονα κρίση.

Εξάλλου, στο Μαξίμου θυμούνται πολύ ανάγλυφα τον τρόπο με τον οποίο είχε πληρώσει βαρύ πολιτικό κόστος η κυβέρνηση όταν είχε καεί η Εύβοια και δεν θέλουν να επαναληφθεί το ίδιο έργο: για τον λόγο αυτό, άλλωστε, κρίθηκε απαραίτητο να παρέμβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστω κι αν προσπάθησε να ισορροπήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπει εντελώς στο κάδρο των πυρκαγιών.

Σε τεντωμένο σχοινί


Αν, λοιπόν, και το επικοινωνιακό επιτελείο επέμεινε ότι δεν πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «θολώσει» το προφίλ του με μία ειδική δήλωση για τις πυρκαγιές, ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εν τέλει οι καταστροφές περιουσιών δεν ήταν τόσο εκτεταμένες όσο φαινόταν αρχικά. Παρά ταύτα, δεν είναι πολύ… βέβαιο ότι αυτές οι αισιόδοξες δηλώσεις τού έκαναν καλό, αφού αμέσως μετά την επίσκεψη στο υπουργείο, οι αναζωπυρώσεις εξελίχθηκαν εκ νέου σε κατάσταση εκτός ελέγχου. Αυτό, λοιπόν, «υποχρέωσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβεί χθες το βράδυ για μία ακόμη φορά στο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, ακολουθώντας, ωστόσο, το ίδιο μοτίβο: πήγε, προήδρευσε σύσκεψης, ενημερώθηκε και αποχώρησε δίχως δηλώσεις.


Ανατροπή και επαφές


Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανατρέψει το πρόγραμμά του, ώστε να καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση τελεί με το βλέμμα στραμμένο στην διαχείριση του πύρινου εφιάλτη. Έτσι, ανέβαλε τη σημερινή επίσκεψή του στη Μεσσηνία, όπου μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά θα μετείχαν στα αποκαλυπτήρια της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε και το κανονισμένο ταξίδι του στη Ρώμη, με το Μαξίμου να κάνει γνωστό χθες βράδυ πως ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με ομολόγους του από πολλές χώρες της Ε.Ε., ζητώντας ενισχύσεις και βοήθεια για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τον πύρινο εφιάλτη.


Όπως και να έχει, αν και αυτή τη στιγμή προέχει να σβήσουν οι φωτιές, το γεγονός ότι η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στην ταχύτερη αποκατάσταση των πληγέντων και σε γρήγορες αποζημιώσεις, δείχνει την πρόθεση και την επιδίωξη του πρωθυπουργού να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την κρίση και να μην εκκινήσει η πολιτική «σεζόν» του φθινοπώρου με την ΝΔ να έχει δεχθεί πολιτικά και κοινωνικά γκολ από τα… αποδυτήρια...


matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)