Σοκαρισμένη η Γαλλία από τα κύματα βίας - Πυροβόλησαν αστυνομικό

0


 Πιο περιορισμένο χαρακτήρα έχουν τις τελευταίες ώρες οι αναταραχές που προκάλεσε η έκρηξη των εφήβων στη Γαλλία, λόγω των συντριπτικών μέτρων καταστολής που έχει λάβει η γαλλική κυβέρνηση.

«Πιο ήσυχη» σε σύγκριση με τις τέσσερις προηγούμενες ήταν η νύχτα του Σαββάτου 1/7 προς Κυριακή 2/7 στη Γαλλία, ανέφερε το πρωί της Κυριακής 2/7 ο υπουργός Εσωτερικών Zerald Darmanin, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την «αποφασιστική δράση» της γαλλικής αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 427 προσαγωγές σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε η αστυνομία στυις 6 το πρωί, ώρα Γαλλίας, σποραδικά επεισόδια, με φωτιές και λεηλασίες υπήρξαν για μια ακόμη νύχτα στη Μασσαλία, το Στρασβούργο και τη Νίκαια, αλλά πολύ περιορισμένες έκτασης συγκριτικά με τις τέσσερις προηγούμενες νύχτες.

Στη Μασσαλία, όπου τη νύχτα της Παρασκευής 30/6 προς Σάββατο 1/7 έχουν σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με φωτιές και λεηλασίες, η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη, έχουν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας, που υποστηρίζονται από ελικόπτερα.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)