Νησί απαγορεύει στους τουρίστες την χρήση κινητού

0


 Ισχυριζόμενο ότι είναι το πρώτο τουριστικό νησί στον κόσμο χωρίς τηλέφωνα, το Ulko-Tammio βρίσκεται στον Ανατολικό Κόλπο της Φινλανδίας, στο σκανδιναβικό έθνος που έχει χαρακτηριστεί «η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου» έξι συνεχόμενα χρόνια και, κάπως ειρωνικά, είναι έδρα της Nokia, της μάρκας πίσω από το smartphone.

«Το νησί Ulko-Tammio θα είναι μια περιοχή χωρίς τηλέφωνα αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Mats Selin, ειδικός στον νησιωτικό τουρισμό στην περιοχή, όπως μεταδίδει το CNN.


«Θέλουμε να παροτρύνουμε τους παραθεριστές να απενεργοποιήσουν τις έξυπνες συσκευές τους και να σταματήσουν και να απολαύσουν πραγματικά τα νησιά» πρόσθεσε.


Ένα από τα 41 εθνικά πάρκα της Φινλανδίας, το Ulko-Tammio δεν κατοικείται, αλλά φιλοξενεί πολλά σπάνια πουλιά και φυτά, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να εντοπίσουν σε μια πεζοπορία στα φυσικά μονοπάτια του νησιού ή από τον πύργο του.


Η συμμετοχή στην ψηφιακή αποτοξίνωση για τους τουρίστες στο Ulko-Tammio είναι εθελοντική και, καθώς το νησί καλύπτεται από ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ο πειρασμός θα είναι πάντα παρών.


Πηγή: alfavita.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)