Δεν θέλει να φορολογήσει τις πλατφόρμες η κυβέρνηση...

0


 Σοβαρή ενόχληση στον χώρο των ΜΜΕ προκαλεί η ατολμία της κυβέρνησης να θέσει όρια στις πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας και να φορολογήσει τις streaming υπηρεσίες, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της ΕΕ. 

Η κυβέρνηση έδωσε άφεση αμαρτιών τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στα πολυεθνικά σχήματα, χωρίς να... βάλει ούτε ένα 1 ευρώ στα δημόσια ταμεία. Αρμόδιος πλέον είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμιά δήλωση που να δείχνει πως θέλει να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος της ελληνικής αγοράς. 

Οι αδειοδοτημένοι παίκτες της ελεύθερης τηλεόρασης πιέζονται από την αθρόα μετάδοση σειρών, την ίδια ώρα που πληρώνουν φόρους και εισφορές και ετήσια τέλη μετάδοσης για το πρόγραμμά τους. Οι ανταγωνιστές τους (Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV κ.ά.) αξιοποιούν τις επενδύσεις του ΟΤΕ, της Nova και της Vodafone στα τηλεοπτικά δίκτυα και εκπέμπουν δωρεάν.

Έρχεται προσφυγή στην ΕΕ;

Στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης οι συνθήκες είναι πλέον οριακές. Υπάρχει περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού και συμπίεση από την πειρατεία. Οι φορείς ζητούν να υπάρχει ανταγωνισμός επί ίσοις όροις. 


Είτε θα φορολογούνται όλες οι συνδρομητικές πλατφόρμες, εγχώριες και ξένες, όλων των ειδών, είτε καμία. Αν η κυβέρνηση αρνηθεί τον διάλογο επί του θέματος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφυγής στην ΕΕ για αθέμιτο ανταγωνισμό από έναν τουλάχιστον φορέα τηλεόρασης που έχει εμπειρία στον τομέα αυτό και τεχνογνωσία, με αμέτρητες νίκες στις Βρυξέλλες.


Ο φόρος για τους πελάτες συνδρομητικής (10%) υφίσταται μόνο για τις εγχώριες τηλεοπτικές πλατφόρμες, όπως επίσης οι υπέρογκες εισφορές και τα τέλη. Τιμωρούνται έτσι έμμεσα ο ελληνικός αθλητισμός και ο ελληνικός πολιτισμός, καθώς η συνδρομητική τηλεόραση είναι ο σημαντικότερος και πολλές φορές ο πιο βασικός χρηματοδότης τους.


Η πειρατεία ζημιώνει την εθνική οικονομία


Η πειρατεία συνεχίζεται και είναι τόσο μεγάλη που οδηγεί τον κλάδο σε αδιέξοδο. Απειλούνται επίσης και οι πολίτες, καθώς τα προσωπικά τους δεδομένα βρίσκονται στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος. 


Η Πολιτεία πρέπει να επέμβει νομοθετικά και να προστατέψει τα νοικοκυριά, τους παρόχους αλλά και την εθνική οικονομία, καθώς ζημιώνεται ετησίως με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ...


typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)