Τα στοιχεία εκθέτουν τον πρωθυπουργό...

0


Η ομιλία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της επικοινωνιακού τύπου, επίσκεψης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ήταν γεμάτη κενά... λόγια και αόριστα «θα» για την… επόμενη φορά που θα βρεθεί η χώρα μπροστά στην πύρινη λαίλαπα

Έφτασε, εξάλλου, στο σημείο να εκφράσει την… ανακούφισή του επειδή «ευτυχώς δεν ήτνα τόσοι πολλοί όσοι στην αρχή είχαμε φοβηθεί που έχασαν περιουσίες στη διάρκεια αυτών των πυρκαγιών».

Μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να μοίρασε αόριστες υποσχέσεις και σε αυτούς, όμως, μόλις λίγες ώρες μετά ήρθαν τα επίσημα στοιχεία να τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Κι αυτό γιατί η πρώτη αποτίμηση σε 151 κτίρια στις πληγείσες περιοχές καταγράφει 60  που χαρακτηρίζονται ως ακατοίκητα και άλλα 48 που είναι ακατάλληλα για χρήση μέχρι να επισκευαστούν. Ακόμη, 43 χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση με ανάγκη μικρών επισκευών («πράσινα»).


Αυτή, βέβαια, είναι μόνο η πρώτη καταγραφή, την ώρα που τα πύρινα μέτωπα κατακαίνε Αττική, Ρόδο, Λακωνία και άλλες περιοχές της χώρας.


Και δεν υπολογίζονται ούτε οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, το ζωικό κεφάλαιο (όπως το είπε ο πρωθυπουργός) και άλλα πολλά...


efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)