Πύρινη κόλαση στη Ρόδο: Κάηκαν σπίτια στο Ασκληπιείο

0


 Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Ρόδο κοντά στον οικισμό Ασκληπιείο, με τους ανέμους να ενισχύονται και να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπήρξε έντονη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο, με νότια κατεύθυνση προς Κιοτάρι και Γεννάδι.

Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά έχει περάσει από το Ασκληπιείο, αλλά πήραν φωτιά 3 σπίτια και γίνεται προσπάθεια να σωθούν.

Παράλληλα, γίνονται χωματουργικές εργασίες για να σταματήσει η πυρκαγιά στο δυτικό ρέμα από το Κιοτάρι.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, στην περιοχή επιχειρούν από αέρος οκτώ αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από Τουρκία και το ένα από Κροατία. Επίσης, στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί και 10 ελικόπτερα.


Οσον αφορά το Ασκληπιείο, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό, κατακαίγοντας σπίτια, καταστήματα και περιουσίες. Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν έκκληση για βοήθεια. Τα δύο μέτωπα απειλούσαν το χωριό από το βράδυ της Κυριακής. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι του χωριού πάλεψαν για να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.


Εν τω μεταξύ, μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Γεννάδι και Βατί εστάλη λίγο μετά τις 11:00 πρωί για να εκκενώσουν προς το Κιοτάρι.


Η δασική πυρκαγιά στη Ρόδο μαίνεται και μάλιστα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί υπήρξε αναζωπύρωση στην περιοχή Ασκληπιείο, με αποτέλεσμα η πολιτική προστασία να ζητήσει την εκκένωση περιοχών στις οποίες πλησιάζει η φωτιά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)