Εσθονία: Αξιωματικός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, εκδόθηκε στις ΗΠΑ

0

 
Ένας άνδρας που φέρεται να είναι αξιωματικός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και κατηγορείται για λαθρεμπόριο αμερικανικών ηλεκτρονικών συστημάτων και πυρομαχικών στη Ρωσία εκδόθηκε από την Εσθονία στις ΗΠΑ.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα προορίζονταν ως βοήθεια στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Ο Βαντίμ Κονοσένοκ αναμένεται να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν αργότερα σήμερα. Εισαγγελείς ζητούν την προφυλάκισή του εν αναμονή της δίκης, επικαλούμενοι τον κίνδυνο φυγοδικίας.

Ο 48χρονος Κονοσένοκ συνελήφθη από τις εσθονικές αρχές τον Οκτώβριο του 2022, καθώς προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα με τη Ρωσία μεταφέροντας 35 τύπους ημιαγωγών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ορισμένοι από τους οποίους υπόκεινταν σε ελέγχους εξαγωγών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Είχε πει σε συνεργούς του μέσω ηλεκτρονικών δικτύων επικοινωνίας ότι χρέωνε προμήθεια 10% σε συναλλαγές για είδη που υπόκεινταν σε ελέγχους. "Δεν μπορώ (σ.σ. να χρεώσω) λιγότερα. (Σ.σ. Υπάρχουν) κυρώσεις", έγραψε, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο Κονοσένοκ αρχικά κατηγορήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς οι αμερικανικές αρχές προσπαθούσαν να εντείνουν την επιβολή των ελέγχων σε εξαγωγές και την εφαρμογή των κυρώσεων που αποσκοπούσαν να θέσουν εμπόδια στην πολεμική επιχειρησιακή δυνατότητα των ρωσικών δυνάμεων.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)