Μέχρι την Πέμπτη οι προτάσεις των ακτοπλόων για τις τιμές των εισιτηρίων

newstik
0


Oλοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με τους ακτοπλόους, τους οποίος εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού ΝαυτιλίαςΣπύρος Πασχάλης.

Σύμφωνα πληροφορίες, από τη συνάντηση που διήρκησε πάνω από μία ώρα η κυβέρνηση αναμένει μέχρι την επόμενη

 Πέμπτη, να έχουν καταθέσει οι ακτοπλόοι συγκεκριμένες προτάσεις για άμεση μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που έχουν εκτοξευτεί σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι τα καύσιμα για την κίνηση των πλοίων έχουν μειωθεί κατά περίπου 45% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν περιθώριο μέχρι και για 30% μείωση των τιμών στα ναύλα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το protothema, η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να αντιληφθούν την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και τις δυσκολίες που προκύπτουν για τον οικογενειακό προϋπολογισμό από την ενεργειακή κρίση αλλά και τον πληθωρισμό για όλο το προηγούμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά στελέχη ζήτησαν να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια με κινήσεις ανακούφισης και μάλιστα να πέσει ιδιαίτερη προσοχή και στην ελληνική οικογένεια η οποία θέλει με τα παιδιά της και με ένα αυτοκίνητο να αποδράσει από τις πόλεις για ολιγοήμερες διακοπές.

Από την πλευρά τους οι ακτοπλόοι ζήτησαν στο πλαίσιο της δικής τους εμπορικής πολιτικής να βγάλουν προσφορές που θα ανακοινώσουν μάλιστα άμεσα. Ειδικότερα ο κ. Πασχάλης ως πρόεδρος του ΣΕΕΝ, δεσμεύθηκε ότι θα κινητοποιήσει και τις άλλες εταιρείες, μέλη να προβούν σε τέτοιες κινήσεις. Οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν συζητήθηκαν οριζόντιες ή καθολικές μειώσεις στα εισιτήρια αλλά μόνο προσφορές


protothema.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)