Χολή για τον «αδιάβαστο» Φλωρίδη...

0


 Η δυσφορία βουλευτών της ΝΔ που δεν υπουργοποιήθηκαν και είδαν να μπαίνουν στο κυβερνητικό σχήμα 19 εξωκοινοβουλευτικοί... υπουργοί και υφυπουργοί, είχε εκφραστεί αμέσως με την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και τώρα, η «πατάτα» του Γιώργου Φλωρίδη κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, έρχεται, όπως λένε, να επιβεβαιώσει τη δυσφορία τους.

Όπως λένε στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις, ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Δικαιοσύνης πιάστηκε «αδιάβαστος» κατά την κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία επιβεβαιώνοντας τις σοβαρές ενστάσεις τους για τους «αλεξιπτωτιστές» που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να υπουργοποιήσει σε βάρος βουλευτών της ΝΔ που έδωσε τη μάχη κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση της παράταξης.


Ο Γιώργος Φλωρίδης, κατά βουλευτές της ΝΔ, υπέπεσε σε δύο πολύ μεγάλα λάθη. Το πρώτο, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε στη Βουλή να μην γνωρίζει  ποιο κόμμα είχε  είχε φέρει την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών κατηγορώντας, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως εμπνευστή του νομοθετήματος. «Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι η ΝΔ ψήφισε τη σχετική τροπολογία τον Νοέμβριο του 2019», επισημαίνουν δηκτικά, προσθέτοντας ότι «η πολύ αυτοπεποίθηση βλάπτει το κόμμα».


Το δεύτερο μεγάλο φάουλ του Γιώργου Φλωρίδη κατά βουλευτές της ΝΔ είναι ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε προσωπική άποψη και έσπευσε να προαναγγείλει αλλαγή της ρύθμισης που προβλέπει  το «ακαταδίωκτο» για τα τραπεζικά στελέχη.


Για την ιστορία να πούμε ότι αν και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού πίεζαν επί ώρα τον Φλωρίδη να επανέλθει στο βήμα της Βουλής και να πάρει πίσω την ανακοίνωση που έκανε, εκείνος αρνήθηκε προβληματίζοντας το Μαξίμου για την εξέλιξη της επιλογής του...


avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)