Οι φωτιές μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι, υπό εξέταση αν είναι αμέλεια ή πρόθεση

0


Με την φωτιά της Ρόδου να κατακαίει το νησί για έκτη ημέρα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε ότι όλες οι δυνάμεις επιχειρούν στα τρία μέτωπα, μεταξύ Κιοταρίου και Γενναδίου, στα Λάερμα, και νότια - νοτιοδυτικά του Απόλλωνα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως οι φωτιές μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση.

Ο κ. Αρτοποιός είπε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις ανατολικά από τα Λάερμα, όπου ξεκίνησε νέα κηλίδωση προς το φράγμα Γαδουρά και νοτίως του Απόλλωνα.

Είπε ότι το βασικό μέτωπο είναι αυτό του Κιοταρίου, όπου υπάρχουν και τουριστικά καταλύματα.

Κάποια από αυτά έχουν υποστεί ζημιές περιφερειακά, δηλαδή έχουν καεί ομπρέλες και beach bar, αλλά όχι οι κύριες μονάδες.

Επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία, συλλέγονται στοιχεία και έχουν κληθεί να καταθέσουν αρκετοί άνθρωποι.


Οι πυρκαγιές μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι, θα εξεταστεί αν είναι από αμέλεια ή από πρόθεση, ανέφερε χαρακτηριστικά.


"Έχουν κληθεί άτομα για καταθέσεις και θα κληθούν και άλλα. Μόλις έχουμε πλήρη στοιχεία, γιατί η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, θα προβούμε σε ανακοινώσεις" είπε, ενώ πρόσθεσε σε άλλη σύνδεση: "Εξετάζουμε ειτε την αμέλεια είτε την πρόθεση.

Θα βρεθεί".

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, οι πυροσβέστες βρίσκονται επί ποδός για την πυρκαγιά ενώ αναφέρθηκε και στον χάρτη του "κόκκινου" συναγερμού που ισχύει για σήμερα με αρκετές περιοχές να έχουν κίνδυνο επικινδυνότητας 5.

"Χρειάζεται πολλή προσοχή σήμερα", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)