Σε πύρινο κλοιό όλη η Ελλάδα: Κόλαση σε Εύβοια, φωτιές σε Αχαΐα, Κέρκυρα, Αστακό

0


  Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται όλη η Ελλάδα με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν την Κυριακή (23/7/2023) σκληρή και άνιση μάχη με τις φλόγες σε Ρόδο, Αχαΐα, Εύβοια και Βοιωτία.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η φωτιά στην Κάρυστο Εύβοιας, όπου ήδη οι αρχές προχώρησαν σε εκκενώσεις οικισμών ενώ η συνολική κατάσταση προκαλεί έντονη ανησυχία.

Σκληρή μάχη δίνεται και στην Αχαΐα στην περιοχή Δερβενάκι αλλά και στην Υλίκη Βοιωτίας.

Γρήγορα πήρε διαστάσεις και η φωτιά στη Μαγνησία στο πεδίο βολής του στρατού ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και δάσος στην Αιτωλοακαρνανία.

Και όλα αυτά στον απόηχο της ιστορικής εκκένωσης – της μεγαλύτερης που έγινε στην Ελλάδα – στη Ρόδο, που αφορούσε 19.000 άτομα.

Ωστόσο στη Ρόδο τώρα προέχουν οι αναζωπυρώσεις που είναι ανησυχητικά μεγάλες. 


Κρίσιμη και ανησυχητική η κατάσταση στην Κάρυστο – Κορυφώνεται η αγωνία


Κορυφώνεται η αγωνία στην Κάρυστο της Εύβοιας καθώς πλησιάζει η νύχτα και η πύρινη κόλαση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή μαζί με μηχανήματα της αυτοδιοίκησης μπόρεσαν να μετριάσουν το ένα από τα τρία μέτωπα ωστόσο όμως τα άλλα δύο κινούνται εξίσου απειλητικά βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους, τη χαμηλή βλάστηση ενώ η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική καθώς έχει γεμίσει με πυκνούς καπνούς ολόκληρη η περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή στις 21:00 της Κυριακής (23/7/2023) ένα από τα πύρινα μέτωπα πλησίασε το χωριό Πλατανιστός και οι αστυνομικοί πρόλαβαν και απομάκρυναν με ασφάλεια τους κατοίκους που βρέθηκαν κοντά στην παραλία.

Οι επίγειες πλέον δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία σε κρίσιμα σημεία για να μην επεκταθούν οι φλόγες προς την Κάρυστο.

Συγκεντρώθηκαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις από την κεντρική Ελλάδα για να επιχειρήσουν μέσα στη νύχτα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)