Η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία...

0


 ...με «σκληρά αντίποινα» μετά τις επιθέσεις με drones με στόχο τη Μόσχα και την Κριμαία...

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να προβεί σε «σκληρά αντίποινα» μετά τις σημερινές επιθέσεις με drones με στόχο τη Μόσχα και τη χερσόνησο της Κριμαίας, επιθέσεις που η Ρωσία απέδωσε στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Κρίνουμε αυτά τα συμβάντα ως... μια νέα καταφυγή σε τρομοκρατικές μεθόδους από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Ουκρανίας για να εκφοβίσουν τον άμαχο πληθυσμό», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.


«Η βούληση της Δύσης να δει μια επιδείνωση της κατάστασης (σ.σ. στον πόλεμο στην Ουκρανία) βρίσκεται πίσω από τις θρασύδειλες πράξεις Ουκρανών νεοναζί», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ, υποσχόμενο να «βρει και να τιμωρήσει» όλους τους ενόχους.


«Αυτές οι επιθέσεις δεν είχαν νόημα από στρατιωτική άποψη. Καταδικάζουμε αυτό το νέο έγκλημα του καθεστώτος του Κιέβου και καλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να το αξιολογήσουν αναλόγως», πρόσθεσε το υπουργείο.


Μια πηγή της ουκρανικής Άμυνας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση με στόχο τη Μόσχα έγινε από την GUR, τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.


Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, δύο ουκρανικά drones εξουδετερώθηκαν και συνετρίβησαν χωρίς να προκληθούν θύματα, το ένα κοντά στο κτίριο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το άλλο σε ένα εμπορικό κέντρο στη νότια Μόσχα.


Στην Κριμαία, μια αποθήκη πυρομαχικών επλήγη επίσης σήμερα σε μια νέα επίθεση με ουκρανικά drones στην περιοχή Τζάνκοϊ, στο βόρειο τμήμα αυτής της προσαρτημένης από τη Μόσχα χερσονήσου, ανέφερε ο Ρώσος κυβερνήτης Σεργκέι Αξιόνοφ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)