Απύθμενη υποκρισία Βορίδη για τις Πρέσπες

0


 Απύθμενη υποκρισία επέδειξε ο νέος υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, επιλέγοντας να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και αποφεύγοντας να αναφερθεί στη στάση της δικής του κυβέρνησης όσον αφορά την κατάπτυστη συμφωνία. Είναι όχι μόνο υποκριτικό αλλά και εξόχως όψιμο το ενδιαφέρον του κ. Βορίδη για το Σκοπιανό, όταν τελικώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο δεν κατάργησε, αλλά τήρησε και, μάλιστα, τίμησε τη συμφωνία της Λίμνης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και στην παραίτησή του από το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από δεκαπέντε χρόνια, ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως «η Ιστορία θα τον θυμάται για την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος, για την τοξικότητα και το μίσος που καλλιέργησε στην κοινωνία και για την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών» όπως δήλωσε προκλητικά, ξεχνώντας να αναφερθεί στις «γαλάζιες» ευθύνες.

Υπενθυμίζεται πως την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών «ξέπλυναν» προ τριετίας στη Βουλή όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, και η Νέα Δημοκρατία, καταψηφίζοντας την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ενέκριναν τον Ιανουάριο του 2019 τη συμφωνία.


Κατά τα λοιπά, ο Μάκης Βορίδης εκτόξευσε «πύρινα» βέλη στον απερχόμενο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας πως «το μόνο θετικό της αλγεινής θητείας του είναι η απομυθοποίηση της Αριστεράς. Συνέβαλε, ιδίως με την κυβερνητική του θητεία αλλά και με την αντιπολιτευτική του στάση, στη στρατηγική ήττα της Αριστεράς, στο τέλος της ιδεολογικής της ηγεμονίας. Φανέρωσε τις ιδέες της Αριστεράς ως αυτό που πραγματικά είναι: καταστροφικές, τοξικές, αδιέξοδες».


Μάλιστα, χαρακτήρισε την παραίτησή του «πράξη ουδόλως γενναία αλλά και αυτή πολιτικά υπολογιστική, αφού μπροστά του είχε να διαχειριστεί τον εσωκομματικό σπαραγμό και τη νέα αναμενόμενη ήττα των αυτοδιοικητικών εκλογών», εκτιμώντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει νομοτελειακά σε περιδίνηση, όπου θα αποτυπωθούν συγκρούσεις που θα πηγαίνουν πολύ πέρα από τα πρόσωπα».

https://www.newsbreak.gr/politiki/483216/ypokrisia-voridis-prespes/

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)