Η γαλλική κυβέρνηση κάνει περικοπές δαπανών ύψους 4 δισ. ευρώ

0


 Η γαλλική κυβέρνηση έστειλε στο κοινοβούλιο ένα προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024  που ζητά περικοπή 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στις δαπάνες καθώς προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα, ακόμη και αν αυξάνει τις πιστώσεις για την πράσινη μετάβαση.

Η μείωση των συνολικών δαπανών είναι 3,5% σε πραγματικούς όρους, εφόσον ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Η μεγαλύτερη μείωση αφορά το ποσό που προορίζεται για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το αυξημένο κόστος καυσίμων και ενέργειας.


Η Γαλλία στοχεύει σε δημοσιονομικό έλλειμμα 4,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για το 2024, από τον στόχο του 4,9% φέτος. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, στόχος είναι να μειωθεί αυτό κάτω από το 3%, το όριο που ορίζεται από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έως το τέλος της δεύτερης θητείας του Emmanuel Macron ως προέδρου το 2027. 


Ωστόσο, η κυβέρνηση θα διαθέσει 7 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο για τη χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης. Τα χρήματα θα διατεθούν για την ανακαίνιση κτιρίων, τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τη βιομηχανία και τη γεωργία και την υποστήριξη σιδηροδρομικών υποδομών, μεταξύ άλλων τομέων.


Η κυβέρνηση θα ενισχύσει επίσης τις δαπάνες για την ασφάλεια, το δικαστικό σύστημα, την εκπαίδευση και την έρευνα.


moneyreview.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)