Δεν έχει ξαναγίνει! Με το «καλημέρα» 3 υπουργοί συγκρούονται με τον πρωθυπουργό

0


 Πρωτοφανής είναι η κρίση που φαίνεται να επικρατεί στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, μετά από τρεις ανοιχτές συγκρούσεις υπουργών με τον πρωθυπουργό!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» σήμερα τις εξαγγελίες του Νότη Μηταράκη περί έφιππης αστυνομίας, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να προχωρήσει σε διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του υπουργού που άφηναν ξεκάθαρο ότι καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Κοινώς, ο πρωθυπουργός πέταξε στα «σκουπίδια» το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Μηταράκη και προχώρησε σε μεγαλοπρεπές άδειασμα, μέσω κυβερνητικών πηγών.

Είχε προηγηθεί η σύγκρουση με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, αναφερόμενος στο ακαταδίωκτο των τραπεζιτών στη Βουλή, είπε ουσιαστικά ότι θα καταργήσει τη συγκεκριμένη διάταξη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που… ξέχασε ότι η νομοθέτηση για την ασυλία των τραπεζιτών, έγινε επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη! Ακολούθησε μεγαλοπρεπές άδειασμα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, να υποστηρίζει ότι ο Φλωρίδης εξέφρασε… προσωπικές απόψεις κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.


Ακολούθησε η ρήξη στις σχέσεις με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνεί με τον γάμο ομοφυλοφίλων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν είναι θέμα εκκλησίας γιατί αφορά πολιτικό γάμο. Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό» είχε δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας.


Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της εφημερίδας «δημοκρατία» Δημήτρης Ριζούλης σε ανάρτησή του στο Twitter: «Δυο υπουργοί είναι ήδη στον αέρα, αφού τους άδειασε μεγαλοπρεπώς και με ταπεινωτικό τρόπο το Μαξίμου. Ομως… δεν τρέχει τίποτα. Που να υπήρχε και αντιπολίτευση!».Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)