Καραμπόλες στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδρα στις Σέρρες, την κερδίζει το ΚΚΕ στα Ιωάννινα

newstik
0

 


Πού έχασαν και πού κέρδισαν βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη

Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων φέρνει καραμπόλες στη Βουλή με κάποιους βουλευτές που νόμιζαν ότι μπαίνουν στο κοινοβούλιο να μένουν εκτός ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει χαμένος κατά μια έδρα την οποία παίρνει το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τους 48 βουλευτές πηγαίνει στους 47 και το ΚΚΕ από τους 20 στους 21.

Το ΚΚΕ κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο οικοδόμος Νίκος (Πάκος) Έξαρχος και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χάνει την έδρα στις Σέρρες.

Η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου και την κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας και ο Αλέξανδρος Καζαμίας.


Ο Γιώργος Αμυράς της ΝΔ μένει εκτός στα Ιωάννινα και στη Δυτική Αττική μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.

Ωστόσο, κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και μπαίνει ξανά στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, ενώ στις Σέρρες εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης.

Στον ίδιο νομό χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής. Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Η «καραμπόλα» τέλος με τη μία από τις έδρες της Β’ Πειραιά την οποία χάνει η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» -στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης-  και αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική. Τη συγκεκριμένη έδρα καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης.

in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)