«Η μαμά μου πέθανε και πεινάω»...

 
ΒΙΝΤΕΟ


Η δημόσια τηλεόραση της Κολομβίας μετέδωσε χθες Κυριακή βίντεο από τη στιγμή που αυτόχθονες βρήκαν τέσσερα παιδιά που περιπλανιούνταν μόνα στη ζούγκλα για σαράντα ημέρες, μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευαν.

Στα συγκινητικά πλάνα, τραβηγμένα με... κινητό τηλέφωνο, διακρίνονται τα παιδιά, βλοσυρά, με το μικρότερο –ενός έτους– στην αγκαλιά ενός από τους διασώστες. Και τα τέσσερα είναι τρομερά αδυνατισμένα.

Οι άνθρωποι που τα διέσωσαν, μέλη φρουράς αυτοχθόνων, τραγουδούν και καπνίζουν –το φυτό του καπνού είναι ιερό για τους ιθαγενείς–, ευχαριστώντας τα πνεύματα για την ευμένειά τους.

Προσκεκλημένη στο πλατό της RTVC, της δημόσιας τηλεόρασης, η ομάδα των αυτοχθόνων που βρήκε τα παιδιά αφηγήθηκε τι συνέβη τις πρώτες στιγμές της διάσωσης.

«Η μεγαλύτερη κόρη, η Λέσλι, με τη μικρότερη στην αγκαλιά, έτρεξε προς εμένα. Μου είπε ‘πεινάω’», ανέφερε ο Νικολάς Ορδόνιες Γκόμες, μέλος της ομάδας. «Το ένα από τα δύο αγόρια ήταν ξαπλωμένο.Σηκώθηκε και μου είπε: ‘η μαμά μου πέθανε’», συνέχισε.

«Τους είπαμε πως είμαστε φίλοι, ότι μας έστειλαν δικοί τους, μας έστειλαν ο μπαμπάς, ο θείος. Πως ήμασταν της οικογένειας», πρόσθεσε ο κ. Ορδόνιες Γκόμες.

Τα τελευταία λόγια της μητέρας στα τέσσερα αδέλφια πριν πεθάνει στη ζούγκλα - «Βρείτε τον πατέρα σας»

Τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν έπειτα από παραμονή 40 ημερών στην ζούγκλα της Κολομβίας συνεχίζουν την ανάρρωσή τους στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μπογκοτά.«Μιλούν λίγο», σύμφωνα με τους συγγενείς τους, αλλά αποκάλυψαν ότι η μητέρα τους επέζησε επί τέσσερις ημέρες μετά την συντριβή του αεροπλάνου και υπέκυψε τελικά στα τραύματά της.

«Μού είπε ότι η μητέρα της παρέμεινε στη ζωή τέσσερις μέρες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πατέρας τους, ο Μανουέλ Μίλερ Ρανόκε Μοράλες. «Πριν πεθάνει, η μητέρα τους τούς είπε: ''Αντε, πηγαίνετε να βρείτε τον πατέρα σας''».

Το πρωί της 1ης Μαΐου, το αεροπλάνο της εταιρείας Avianline Charters απογειώθηκε από περιοχή της ζούγκλας που είναι γνωστή με το όνομα Αραρακουάρα με προορισμό το Σαν Χοσέ ντελ Γκουαβιάρε, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της κολομβιανής Αμαζονίας.

Λίγα λεπτά μετά την απογείωση, ο πιλότος ενημέρωσε για πρόβλημα στον κινητήρα και στην συνέχεια το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Οι στρατιώτες εντόπισαν τα συντρίμμια στις 15 Μαΐου, νότια του διαμερίσματος της Κακέτα. Το αεροπλάνο είχε καρφωθεί κάθετα στο έδαφος. Ο πιλότος βρέθηκε νεκρός στο κόκπιτ. Αλλά οι στρατιώτες δεν έκαναν γνωστό πού βρήκαν τους άλλους δύο ενήλικες νεκρούς, την μητέρα των παιδιών και έναν ιθαγενή αρχηγό...

protothema.gr