Η Τουρκία επιχειρεί να βάλει «φωτιά» στο Αιγαίο, εν μέσω καλοκαιριού και ελληνικών εκλογών

0

 
Aσκήσεις με πραγματικά πυρά σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Τουρκία στο Αιγαίο από τις 5 έως και τις 26 Ιουνίου, επιθυμώντας, μάλιστα, να δεσμεύσει την «καρδιά» του ελλαδικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου!

Η Τουρκία, η οποία την Κυριακή που μας πέρασε είδε τον Ταγίπ Ερντογάν να επιστρέφει στο προεδρικό πόστο του για μία ακόμη πενταετία, εξέδωσε ΝΟΤΑΜ που αφορά ασκήσεις του πολεμικού της ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας της, αποδεικνύοντας πως, παρά την -προσωρινά- κατευναστική διάθεση που επέδειξε η τουρκική κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά, ένεκα και της ανθρωπιστικής βοήθεια που απέστειλε η χώρα μας, μετά τους πολύνεκρους καταστροφικούς σεισμούς στα εδάφη της, στην ουσία τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Στο διάστημα αυτό, ως γνωστόν, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, εν όψει των νέων κρίσιμων εκλογών της 25ης Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει πως μέχρι τότε τα… κάστανα από τη φωτιά θα καλείται να βγάζει η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα αντέδρασε άμεσα στην τουρκική ΝΟΤΑΜ, αναφέροντας πως είναι άκυρη, καθώς δεσμεύει εναέριο χώρο εντός του FIR Αθηνών.

Η περιοχή που δεσμεύει η τουρκική ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα OnAlert.gr
  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)