Μία προσευχή για τον Καβαλιέρε - Ποιοι παραβρέθηκαν στην τελετή στο Άρκορε

Ανώνυμος

 


Προσευχή για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρουσία ιερέα και στενών συγγενών και λιγοστών φίλων έγινε στην βίλα του στο Άρκορε όπου μεταφέρθηκε η σορός του.

Η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας θα τελεσθεί αύριο το απόγευμα στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, στις τρεις τοπική ώρα, με την συμμετοχή του Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στο εσωτερικό της εκκλησίας θα μπορέσουν να εισέλθουν μέχρι δύο χιλιάδες άτομα, ενώ από την πλατεία του Ντουόμο θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή, σε γιγαντοθόνες, μέχρι και 20.000 άνθρωποι. Η κηδεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη.

Αναταραχή προκάλεσε η απόφαση του πρύτανη του πανεπιστημίου της Σιένα, Τομάζο Μοντανάρι, ο οποίος δεν έδωσε εντολή να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες της Ιταλίας και της ΕΕ στα κτήρια του πανεπιστημίου, παρά την σχετική απόφαση της κυβέρνησης Μελόνι. «Δεν μισώ κανέναν αλλά λέω όχι σε μια αγιοποίηση που θεωρώ υποκριτική και αναλαμβάνω την ευθύνη της απόφασής μου», τόνισε ο Μοντανάρι.

Στις 20 Ιουνίου, τέλος η ιταλική Γερουσία θα τιμήσει, με ειδική τελετή, την μνήμη του "Καβαλιέρε".

cnn.gr