Νέος Κόσμος: Τυχόν σύνδεση με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό ερευνούν οι Αρχές για το αυτοκίνητο-οπλοστάσιο

 
Με τις έρευνες γύρω από τη μαφιόζικη εκτέλεση των δύο ανδρών στον Κορυδαλλό να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι Αρχές επιχειρούν, πλέον, να ανακαλύψουν την πιθανότητα το αυτοκίνητο με τον «βαρύ» οπλισμό που βρέθηκε στον Νέο Κόσμο, να σχετίζεται με το συγκεκριμένο έγκλημα.

Άνδρες του εγκληματολογικού εξετάζουν εξονυχιστικά το μαύρο αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρέθηκαν Καλάσνικοφ, περίστροφα, ακόμη και χειροβομβίδα, και το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Ιανουάριο από την περιοχή της Νίκαιας. Το γεγονός ότι έφερε πλαστές πινακίδες, ήταν ο λόγος που τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που βρίσκονταν χθες σε περιπολία στην περιοχή.

Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε στην οδό Φανοσθένους και Σμιθ, ενώ, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, σήμερα πήγε στο σημείο η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία είχε περιέλθει η κυριότητα του οχήματος, μετά την αποζημίωση για κλοπή που κατέβαλε στην ιδιοκτήτριά του, προκειμένου να το παραλάβει. Ωστόσο, με το που το άνοιξαν και βρήκαν εντός του τον «βαρύ» οπλισμό, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ, με τους αστυνομικούς να καταγράφουν συνολικά δύο Καλάσνικοφ, δύο περίστροφα, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, σφαίρες και μία χειροβομβίδα.

Βρέθηκαν και δύο μπιτόνια με βενζίνη εντός του οχήματος

Μάλιστα, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα βρέθηκαν και δύο μπιτόνια με βενζίνη, κάτι που σημαίνει πως, πιθανότατα, οι δράστες ενδεχομένως να σκόπευαν να βάλουν φωτιά στο όχημα, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.


Για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, αλλά και η Αντιτρομοκρατική, καθώς ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το συγκεκριμένο όχημα να συνδέεται με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο έχει δοθεί προτεραιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι βαλλιστικές στα Καλάσνικοφ.


Στο σημείο έσπευσαν, λόγω της χειροβομβίδας και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), με την υπόθεση να βρίσκεται προς το παρόν στη δικαιοδοσία της Ασφάλειας. Το σύνολο του οπλισμού θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να διαπιστωθεί εάν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη σε εγκληματική ενέργεια, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης ενδέχεται να παίξουν επίσης οι κάμερες ασφάλειας, τα αποτυπώματα, αλλά και το γενετικό υλικό που θα βρεθεί μέσα στο αυτοκίνητο.