Ρωμανός: Πρωτόγνωρη η παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα εσωτερικά της Ελλάδας

Ανώνυμος

 

Επειδή τα ζητήματα αυτά είναι ευαίσθητα, θα έπρεπε όλοι να επιδείξουμε την ίδια ευαισθησία, υπογράμμισε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ

Εμείς θέσαμε συγκεκριμένα ζητήματα, από εκεί και πέρα νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορούμε να πούμε» τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την Ροδόπη, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.


«Ακριβώς επειδή και το συγκεκριμένο θέμα και η Θράκη είναι μια ευαίσθητη περιοχή στην οποία κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα, όπως έχει προσδιοριστεί από τη Συνθήκη της Λωζάνης και ευτυχώς όλα αυτά έχουν λυθεί και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν ξεπεραστεί συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο δεν είχε χρειαστεί να συζητηθούν τέτοια θέματα στον πολιτικό διάλογο, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαχείριση του ζητήματος μέχρι κάποιο σημείο που βγήκε στο δημόσιο διάλογο, ήταν πολύ συγκεκριμένος. Δηλαδή ενημερώθηκε αρμοδίως ο κ. Τσίπρας πριν από τις εκλογές, ο ίδιος επέλεξε προφανώς να παραβλέψει την ενημέρωση που έλαβε» ανέφερε ο κ. Ρωμανός.

«Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έδωσε όλα τα στοιχεία, όταν ως πρωθυπουργός λάμβανε μια τακτική ενημέρωση από την ΕΥΠ, θεώρησε ότι για αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία θα πρέπει να ενημερωθεί αρμοδίως ο κ. Τσίπρας. Αυτό έγινε. Ο ίδιος παρέβλεψε αυτά τα στοιχεία και την συνέχεια την ξέρουμε» προσέθεσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Επιπλέον, ο κ. Ρωμανός υποστήριξε ότι είναι «πρωτόγνωρο» να υπάρχει «μια τόσο σκληρή τακτική παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στα εσωτερικά της χώρας μας και δη στις εκλογές, η οποία όμως γίνεται με τη συνεργασία του κ. Τσίπρα».

«Αυτό το θέμα θα λυνόταν πάρα πολύ απλά αν είτε αποχωρούσαν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι και δεν εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και εμείς έχουμε προτείνει ακόμη και τώρα ή εν πάση περιπτώσει μας κάνει εντύπωση ακόμα και τώρα, το ότι δεν υπάρχει μία δήλωση από τους συγκεκριμένους, τους ίδιους τους εμπλεκόμενους» συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανός.

Αναφορικά με την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στην Ροδόπη, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, σημείωσε πως η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ «είπε το αυτονόητο». «Δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιεί μια δήλωση της κ. Μπακογιάννη όταν φτάνει να εργαλειοποιεί ακόμα και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση» συμπλήρωσε.

«Ακριβώς επειδή τα ζητήματα αυτά είναι ευαίσθητα, θα έπρεπε όλοι να επιδείξουμε την ίδια ευαισθησία. Και αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά από το παρελθόν, ότι είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει συνεργασία στο εσωτερικό γι’ αυτά τα θέματα. Αυτό το θέμα, ξαναλέω, θα μπορούσε να έχει λυθεί πάρα πολύ εύκολα αν υπήρχε η αυτονόητη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό, όπως υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και γι’ αυτό και χθες ο κ. Σκέρτσος μίλησε για εθνική εξαίρεση».

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι αμέσως μετά την κ. Μπακογιάννη, ο κ. Σκέρτσος ήταν ο επόμενος που κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρωμανός σημείωσε «αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί με αυτό τον τρόπο», παραπέμποντας στα ζητήματα του Έβρου, τα ζητήματα του φράχτη και τους εξοπλισμούς. «Η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα, τα γεγονότα είναι γεγονότα και έχουμε μία αντιπολίτευση στα τελευταία τέσσερα χρόνια, που για πρώτη φορά, εγώ δεν το θυμάμαι αυτό στο παρελθόν, λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ξεπερνώντας κόκκινες γραμμές και υπονομεύοντας σε πολλές περιπτώσεις αυτές τις εθνικές γραμμές που είχαμε σε πολλά ζητήματα» είπε καταλήγοντας ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

105.8